Veste tristă din Italia. Un preot român s-a stins la numai 38 de ani

O veste tristă vine din Italia acolo unde un preot român s-a stins la vârsta de doar 38 de ani, a anunțat publicația de limba română, italiadiaspora.it, publicație condusă de inimosul jurnalist român Petre Cojocaru.

Radu Călin Marcel de la parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Enna, Sicilia a plecat în lumea celor drepți în această dimineață, după ce a dus o luptă necruțătoare cu o boală gravă. Preotul român a lăsat în urma sa doi copii, un băiețel de 8 ani și o fată de 13 ani.

Conform publicației mai sus citate , preotul a slujit până în 2013 la Ostrovul Corbului, în Hinova, Mehedinți și de la 1 noiembrie 2013 a devenit  preot paroh la parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Enna, Sicilia.

Părintele Radu Călin s-a implicat extrem de activ în viața comunității românilor din Enna și împrejurimi. Din păcate s-a stins cu câteva zile înainte ca el și soția sa, Călin Ionela,  să celebreze 15 ani de la căsătorie.

Despre parohia de la Enna

Parohia Enna a fost înfiinţată pe data de 14 decembrie 2010 prin decizia Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan în  urma demersurilor făcute de Părintele Dănuţ Băcăuanu susținut de credincioşii ortodocși români din Provincia Enna.

Biserica este situată pe via Cappuccini nr. 1, în localitatea Enna, provincia Enna, deţinută în comodat pentru 25 de ani, începând cu 16 octombrie 2011. Face parte din Protopopiatul Sicilia. Se mai slujeşte în localitatea Piazza Armerina, la biserica ”San Giuseppe” din via Mazinni nr. 61, la 25 km de Enna, şi la Caltanissetta.

Primul preot paroh a fost Părintele Dănuţ Băcăuanu, hirotonit întru preot pe 23 ianuarie 2000, căsătorit cu Mihaela Băcăuanu, de profesie asistent medical generalist, având împreună trei copii Eugen-Andrei, Ioan-Daniel şi Elena-Aurica. Din 1 noiembrie 2013 este numit Părintele Radu Marcel CĂLIN în funcția de preot paroh, Părintele Dănuț Băcăuanu primind în grija comunitatea parohială de la Alcamo.

Credincioşii prezenţi, în număr de aproximativ 2.500, conform datelor statistice oficiale, sunt răspândiţi în toate cele 20 de localităţi ale provinciei, ocupându-se cu asistenţa la domiciliu, cea mai mare parte, agricultură, servicii şi construcţii.

Începutul, binecuvântat de Dumnezeu, este pentru toţi o şcoală a răbdării şi jertfelnicei. Un an întreg (până la primirea actualului lăcaş) comunitatea parohială a fost nevoită să își schimbe de  cinci ori locul de slujire.

La Enna, de două ori pe an împreună cu toţi preoţii din Sicilia se săvârșește Sfântul Maslu cel aducător de vindecare celor bolnavi și întăritor pentru cei aflați departe de țara lor.

Cele mai citite

Related Articles