Comunitatea croaților din Caraș-Severin participă activ în mișcarea șahistă din județ

479
SONY DSC

La Carașova a avut loc, în organizarea Uniunii Croaților din România, a 4-a ediție a CUPEI DE IARNĂ la șah, o competiție tradițională adresată iubitorilor sportului minții din cele șapte sate crașovenești din județul Caraș-Severin.

   S-au desfăsurat, în paralel, 3 concursuri: cel pentru copii sub 10 ani, cel pentru juniori sub 18 ani, cel pentru seniori. La copii 10 ani s-a impus Petronela-Nicoleta Bunea din Rafnic, urmată de Marian Gluvac din Vodnic și Deian Giurgiulena din Carașova.

   La juniori 18 ani locul I a fost ocupat de Alen-Mihai Iaguta din Carașova, urmat de Marius Draghia din Nermed și Petar-Deian Pauta din Carașova.

  La seniori primul loc și l-a adjudecat Mihai Todor din Nermed, urmat de Mihai Zuza din Lupac și Milan Vatav din Nermed.

   Toti participanții au primit diplome de participare, iar cei mai meritoși au primit din partea organizatorilor cupe și medalii.

   Cu acest prilej, atât gazdele, cât și reprezentantul Asociației Județene de Șah Caraș – Severin, au convenit asupra necesității demarării unui curs de inițiere în șah pentru copii din comunitatea croată, dar și asupra afilierii secției de sah a clubului sportiv STARIGRAD Carașova la Federația Română de Șah și participarea sportivilor din satele crașovenesti la competitiile judetene, dar și cele naționale, ne-a trasmis președintele AJȘ Caraș-Severin, Mihai Bolintiș.

 

Cristina Corocan