Proiect dedicat seniorilor arădeni

Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad reia la începutul lunii februarie un proiect destinat seniorilor arădeni.  Principalii beneficiari vor fi cei internaţi la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului, cărora li se va oferi posibilitatea de a urma cursuri gratuite de iniţiere IT.

„Este practic o continuare a unui proiect de succes al bibliotecii derulat în perioada 2011-2016. Graţie acestuia aproximativ 700 de persoane cu vârsta între 50 şi 90 de ani au dobândit noţiuni fundamentale de procesare text de căutare şi verificare a informaţiei pe internet, de utilizare a poştei electronice. Considerăm aceste cursuri ca fiind extrem de utile întrucât răspund pe deplin obiectivului nostru de a facilita accesul la cunoaştere, indiferent de vârstă. De aceea vom continua să derulăm periodic asemenea programe de instruire atât la sediul instituţiei cât şi la sediul Centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice. În funcţie de solicitări, vom avea una sau două serii pe lună. Cursul este gratuiţ iar întâlnirile vor fi de câte două ore zilnic pe parcursul unei săptămâni” a declarat Cristina Duma, bilbliotecar-trainer.

Pentru absolvenţii acestor cursuri, şi nu numai, lunar va avea loc un cerc de lectură, în care poeţi şi prozatori arădeni îşi vor prezenta producţiile literare. Ca o completare la acest proiecţ biblioteca va oferi spre lectură cărţi din fondul propriu, care vor putea fi împrumutate de cei internaţi aici.

„Prin acest demers dorim să ajutăm persoanele vârstnice din centru să iasă din rutina şi monotonia şederii aici. Acest cerc de lectură le oferă şansa de a socializa, de a cunoaşte personal scriitori arădeni contemporani, nu doar prin ceea ce au scris. În condiţiile în care cei internaţi nu au posibilitatea de a ajunge la bibliotecă, vom aduce aici şi cărţile pe care le solicită, urmând ca tot noi să asigurăm transportul acestora” a precizat Cristina Duma.

Cele mai citite

Related Articles