Directorul unui liceu din Timiş a demisionat după ce a distribuit mesaje obscene pe internet

Directorul liceului din oraşul Jimbolia a demisionat, vineri, după ce a fost chemat la Inspectoratul Şcolar Timiş pentru a da explicaţii cu privire la mai multe postări cu conţinut obscen pe care le-a distribuit pe Facebook.

Directorul Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” din Jimbolia, Adrian Petruţ, a distribuit, joi, două postări care conţineau mesaje cu conţinut obscen pe contul său de socializare.

Adrian Petruţ a declarat că nu i se pare în neregulă să distribuie astfel de mesaje, mai ales că nu este prieten pe reţeaua de socializare cu niciun elev înscris la unitatea de învăţământ pe care o conduce.

Sunt un cetăţean liber. Eu nu sunt prieten cu elevii mei, am o regulă, eu nu mă împrietenesc cu elevii pe facebook. Nu mi se pare nimic în neregulă, sunt un om normal, nu sunt un cretin, nu sunt un idiot, eu îmi cunosc rolul şi locul în societate, nu promovez intolerenţa, discriminarea sau alte chestiuni care aduc atingere demnităţii umane prin contul meu de facebook. Nu văd de ce pe altcineva l-ar deranja lucruri care apar pe contul meu privat. Este contul meu, dar pe contul meu nu postez idioţenii, care într-adevăr le pot vedea şi oameni care mă cunosc. Eu, în general, sunt un exemplu pozitiv în societate şi îmi cunosc locul”, a afirmat Adrian Petruţ.

După ce inspectorii școlari din Timiș au aflat de existența acestor postări, directorul a fost chemat imediat la sediul IȘJ, iar după o discuție cu inspectorul școlar general Aura Danielescu, acesta a decis să-și dea demisia.

Domnul director a fost la inspectorat, am purtat o discuție. Deși este o personană privată, până la urmă faptul că și-a asumat funcția de director într-un fel sau altul îl face persoană publică. Suntem persoane expuse, ne ocupăm de educația copiilor. Am înțeles că a fost o greșeală. Nu a făcut altceva decât să distribuie, erau niște păreri ale altora, pe care dumnealui le-a distribuit pe pagina lui de Facebook, dar și-a asumat greșeala care s-a produs și a considerat că este oportun să-și dea demisia, astfel încât comportamentul dumnealui să nu fie asociat cu activitatea profesională pe care o are”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Între timp, aceste postări au fost șterse de pe contul privat de Facebook al directorului.

Sursa: MEDIAFAX

Foto: tion.ro

Cele mai citite

Related Articles