Astăzi va fi validată conducerea interimară a TVR

TVR1

Parlamentul se reuneşte astăzi, în şedinţă comună, de la ora 12.00, pentru a valida nominalizarea lui Stelian Tănase din partea PNL pentru funcţia de director general interimar la televiziunea publică. Noua propunere a liberalilor vine după ce plenul comun nu l-a putut putut valida pe Rareş Bogdan din lipsă de cvorum, după ce mai mulţi parlamentari PSD au părăsit sala.
Social democraţii s-au arătat mulţumiţi de nominalizarea făcută de liberali, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, a subliniat că votul depinde de modul în care liderii partenerilor din coaliţie îşi vor mobiliza colegii senatori şi deputaţi să participe la şedinţa de plen.
“Reunirea cvorumului la o şedinţă a plenului camerelor nu e ochestiune de noroc, este o chestiune care stă direct în puterea partidelor.
“Dacă nu avem cvorum la o şedinţă, înseamnă că liderii de grup, preşedinţii de partid, nu au dorit sau nu s-au ostenit să reunească acest cvorum”, a declarat Crin Antonescu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a dat asigurări că parlamentarii PSD au fost convocaţi să vină la şedinţa plenului reunit pentru a vota conducerea interimară a TVR.
“Pentru noi este important, în acest moment, să nu existe un gol la conducerea TVR, ca să nu rămânem în istorie că am blocat TVR şi-a închis emisia pe 31 sau de Crăciun. Un director general interimar, pentru o lună şi jumătate, asigură funcţionalitatea instituţiei”, a declarat Valeriu Zgonea.
Dacă nominalizarea PNL pentru postul de director general interimar la TVR nu trece de plenul reunit sau nu este asigurat cvorumul de lucru necesar, se aplică ordonanţa de urgenţă emisă de guvern. Astfel, birourile permanente din Senat şi Camera Deputaţilor se reunesc imediat după plen, iau în discuţie şi votează propunerea liberalilor. Stelian Tănase este doctor în sociologie politică şi scriitor, a condus revista 22 şi a realizat mai multe talk-showuri, a fost director general al postului Realitatea TV.

De același autor

Related Articles