[FOTO] Teatrul de Vest reia castingul pentru băieți, la muzicalul „Emil şi detectivii”!

Băiatului tău îi plac misterele și aventura? Dacă are și voce, trimite-l la Teatrul de Vest Reşiţa, fiindcă organizează casting pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. Cei selectați vor fi distribuiţi într-un spectacol muzical.

În urma castingului organizat joi, 25 ianuarie, au fost selecționate doar cele două fete. În acest caz, conducerea Teatrului de Vest a decis organizarea unui nou casting, pentru băieți.Pentru proba muzicală copiii candidaţi vor trebui să interpreteze două cântece.

Castingul se reia joi, 1 februarie, de la ora 16.00, în sala de spectacole a Teatrului de Vest respectiv Palatul Cultural.

Vor fi selecţionaţi 5 băieţi care, alături de cele două fete selectate la castingul din 25 ianuarie,vor începe repetiţiile la muzicalul  „Emil şi detectivii”, de Erich Kästner, regizor-coregraf Tünde Baczó.

Participanții la casting sunt rugați să fie îmbrăcați lejer pentru a se putea iniția alături de regizorul-scenograf, Tünde Baczó, în câțiva pași de mișcare scenică.

Tünde Baczó este licenţiată a Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L.Caragiale” – Bucureşti, promoția 2008, în Artele Spectacolului, specialitatea Coregrafie
Absolventă a masterului la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L.Caragiale” în Artele Spectacolului- Coregrafie, anul 2010 și a Universității Ovidius Constanța, Facultatea de Arte.

 

Erich Kästner a fost un scriitor și cabaretist german. În Germania Kästner este încă și azi foarte popular, dar pe plan mondial nu este la fel de cunoscut. Chiar și în spațiul vorbitorilor de limbă germană Kästner este cunoscut în principal ca un autor de carte pentru copii, deși opera sa include o mare varietate de genuri literare precum romane, piese de teatru, eseuri, schițe, scenarii de film, nuvele și poezii.

Tradusă în peste 55 de limbi, „Emil şi detectivii” este o carte captivantă despre spirit de echipă, curaj şi forţa naivităţii asupra legilor oamenilor mari.

Emil călătoreşte pentru prima dată cu trenul de unul singur. Este entuziasmat, dar are şi ceva emoţii: trebuie să aibă grijă de plicul cu bani pe care mama i l-a pus în buzunar. Aventurile care se nasc de aici deschid o cale nouă în literatura pentru copii, „Emil şi detectivii” fiind un roman poliţist în toată regula.Cartea lui Erich Kästner este o poveste impresionantă despre prietenie şi despre victoria inocenţei asupra răului.

Morala poveștii este spusă, la final, de bunica. Cartea a avut succes încă de la apariție atât în Germania cât și în alte țări europene.

Alte informaţii puteţi obţine la telefon: 0255-215080; 0355-404222;
e-mail: teatrulresita@yahoo.com

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles