[FOTO] Alexander Tietz comemorat la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” la 120 de ani de la naştere

Proiectul „Cultură și artă în Reșița Montană”, organizat In memoriam omului de cultură, naratorului, culegătorului de folclor şi profesorului bănăţean Alexander Tietz, la 120 ani de la naștere s-a desfăşurat joi, 25 ianuarie la Reşiţa în prezenţa nepoatei celui comemorat, prof. univ. dr. Doina Bogdan-Dascălu – membru al Academiei Române, Departamentul de literatură al Institutului de Studii Banatice “Titu Maiorescu” din Timişoara. Ea a fost însoţită la Reşiţa de soţul său, omul de cultură Crişu Dascălu şi Ioan David –  directorul Institutului de Studii Banatice.

Prof. univ. dr. Doina Bogdan-Dascălu, născută la Reşiţa, absolventă în 1960 a actualului Colegiu Naţional “Diaconovici-Tietz”, pe-atunci Liceul Mixt Nr.1, a stat de vorbă cu elevii care studiază la această unitate de învăţământ şi le-a vorbit despre unchiul său Alexander Tietz. Copiii la rândul lor au lecturat în limbile de expresie: română, germană, croată şi engleză din volumele culese şi publicate de Alexander Tietz, de-alungul vieţii sale.

Doina Bogdan – Dascălu pentru Radio Reşiţa:

Manifestări comemorative în prezenţa descendentei omului de cultură Alexander Tietz s-au consumat şi la Biblioteca Germană şi la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles