Liceul HERCULES din Băile Herculane va rămâne fără singura clasă de mate-info!

Liceul toretic HERCULES Băile Herculane va rămâne, începând cu anul școlar 2018-2019, fără singura clasă cu profil de matematică-informatică existentă în prezent. Decizia a fost luată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, stârnind nemulțumirea autorităților locale ale orașului de pe Valea Cernei!

“Primăria Băile Herculane nu este de acord cu restructurarea acestei clase de mate-info, chiar în acest sens a fost depusă o petiție la Inspectoratul  Școlar al județului Caraș-Severin. Împreună cu un grup de profesori și părinți din Băile Herculane am făcut o deplasare la Reșița, la sediul Inspectoratului, unde am discutat cu domnul inspector general și i-am explicat motivele pentru care nu dorim desființarea clasei, dar se pare că deciziile erau deja luate și argumentele noastre nu au mai fost luate în considerare! Printre principalele argumente sunt : promovabilitatea pentru absolvenții de la nivelul Liceului HERCULES a fost în anul 2017 de 98 la sută; media de admitere la liceu a fost peste 9.00; un alt motiv pentru care această clasă trebuie menținută este că dispune de cadre didactice titulare pentru materiile de profil, iar elevii din aceste clase au obținut de-a lungul timpului rezultate notabile la concursurile și olimpiadele școlare! Să nu uităm faptul că în urmă cu doi ani la Liceul HERCULES s-a mai redus o clasă teoretică, profil uman, specializarea filologie!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

La argumentele conducerii administrației publice, ISJ Caraș-Severin a adus motivele pentru reducerea acestei clase de matematică-informatică la nivelul Liceului HERCULES, ne precizează primarul Cristian Miclău : “Principalele lor argumente sunt : transformarea învățământului din România în 60 la sută profil tehnologic și 40 la sută profil teoretic și, bineînțeles, reducerea costurilor, care provin din faptul că la momentul de față banii nu mai trec prin Primărie, vin direct la Inspectoratul Școlar!. Principala responsabilitate în desființarea clasei de matematică-informatică de la Liceul HERCULES din Băile Herculane cade în sarcina Inspectoratului Școlar Județean, care dorește efectiv acest lucru fără consultarea în prealabil a celorlalți factori implicați, părinți, profesori, Consiliu Local!”

În locul clasei care va fi desființată este posibilă realizarea unei clase profesionale : “Din câte am înțeles, dar nu avem nicio adresă în acest sens, se pare că va fi implementată o clasă cu specializarea de școală profesională în Liceul HERCULES din Băile Herculane!”, ne-a spus edilul-șef al urbei de pe Cerna.

Paul-Sever SMADU

 

 

De același autor

Related Articles