Anina, momentul adevărului

Promovarea şi dezvoltarea turismului la Anina şi zona adiacentă acesteia, poate fi o soluţie pentru a revitaliza oraşul din punct de vedere economic dar nu este suficient a fost de părere edilul localităţii Gheorghe Românu, invitat în cadrul emisiunii ,, Ascultă cum te asculţ, de la Radio Reşiţa, moderată de Laura Sgaverdea.

Este greu pentru un oraş cu o populaţie de circa 7000 de locuitori, să piardă într-o perioadă foarte scurtă, 2000 de locuri de muncă prin închiderea exploataţiei miniere, spune Gheorghe Românu. Mineritul a creat renumele oraşului de-a lungul deceniilor, această industrie a fost pilonul care a creat locuri de muncă şi a dat siguranţă existenţei locuitorilor de pe aceste meleaguri.

Turismul poate, în timp, să aducă bani şi să creeze locuri de muncă doar că este nevoie de răbdare ori la Anina acum, este nevoie stringentă de investitori pentru a da speranţă şi rezultate palpabile. În acest scop, administraţia a creat o serie de facilităţi. Taxele pe clădiri şi terenuri sunt mici, la fel şi impozitele. Mai mulţ primăria a cumpărat unele clădiri şi spaţii care au fost reamenajate, urmând să fie fi puse la dispoziţia celor interesaţi.

(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles