CSM Reşiţa, egal echitabil cu Ripensia Timişoara, în primul joc amical al sezonului 2018

575

Echipa de fotbal din Liga a III-a, CSM Şcolar Reşiţa a disputat miercuri, 24 ianuarie prima partidă amicală din 2018, pe terenul sintetic din baza sportivă proprie. A întâlnit marea sa rivală din ediţia trecută, formaţia de Liga a II-a, Ripensia Timişoara. Partida de verificare s-a încheiat cu un scor alb, 0-0.

Echipa din Valea Domanului a avut o evoluţie bună, în faţa formaţiei timişorene, ce în prezent este antrenată de fostul international Paul Codrea.

Codrea a fost mulţumit de evoluţia elevilor săi, dar şi de starea terenul din Valea Domanului:

“Sunt foarte mulţumit, a fost un efort foarte bun, cu un ritm foarte bun, în special în prima repriză. Sunt mulţumit pentru că băieţii se mişcă destul de bine. Am schimbat mult la pauză, deoarece mâine jucăm cu ACS Poli Timişoara. În sfârşit am dat şi noi de un teren bun şi felicit şi s-a putu juca fotbal. Felicit gazdele, care şi-au construit o echipă bună”.

Opriţa: Cine nu slăbeşte va fi amendat!

Lotul rosso ner s-a prezentat cu multe modificări, făcute în vederea îndeplinirii obiectivului, promovarea în eşalonul secund. CSM Reșița a evoluat în următoarea formula: Petruț – Szijj, Bactar, Podină, Liuba – Costin, Vaștag, Bresneni, Vadrariu – Negoescu – Ene. Rezerve: Zimmermann – Copaci, Marius Mustețea, Marian Mustețea, Bărbulescu, Burciu, Staicu.

La finalul jocului antrenorul gazdelor, Daniel Opriţa a declarat:

“Un meci bun pentru început. E doar o săptămână de pregătire şi era normal să nu ne reuşească unele scheme. Relaţiile de joc durează până le vom pune la punct, deoarece sunt şi jucători noi. Sunt jucători de calitate şi cred că totul o să fie bine. Sunt mulţumit după acest prim joc, vroiam mai mult, dar am făcut şi antrenamente grele. Unii sunt puţin greoi, probabil din cauza kilogramelor în plus. Le-am mai dat o săptămână să slăbească. De săptămâna viitoare începem să dăm amenzi, dacă nu respectă regula cu greutatea.”

În următorul meci amical CSM Reşiţa va juca pe 3 februarie, în deplasare, la ASU Poli Timişoara.

Cristina Corocan

——————————–

 

La Reșița va avea loc miercuri,24 ianuarie de la ora 12.00, primul meci amical al anului 2018 pentru echipa de fotbal din Liga a III-a, CSM Școlar Reșița.

În Valea Domanului vine Ripensia Timișoara

”Avem plăcerea să ne reîntâlnim vechea noastră cunoștință din ediția de anul trecut a campionatului, Ripensia Timișoara. Mâine pe terenul sintetic așteptăm, pe terenul sintetic din baza noastră sportivă,toți suporterii rosso neri, să vadă noua echipă a Reșiței, echipă cu care în acest retur vom ”forța” promovarea în Liga a II-a ”, a spus Nicolae Belcea , şeful Administrativ al CSM Reşiţa.

Programul de pregătire continuă cu câte un antrenament pe zi în Valea Domanului până în data de 5 februarie, când va începe cantonamentul tot la baza proprie. Vor fi atunci câte două ședințe de pregătire pe zi, intercalate cu un meci amical, în compania formației din eșalonul secund, UTA.

Luni, 22 ianuarie au semnat cu CSM Școlar Reșița: Valentin Bărbulescu, căpitanul de echipă de la Juventus București și Ionuţ Puţanu, produs al Viitorului Constanța, dar care a mai evoluat la FC Brașov și în Liga a IV-a din Germania. De asemenea, juniorul Cristian Podină de la ACS Poli Timișoara face parte din lotul CSM Reșița, fotbalist de perspectivă, născut în anul 1999 și care este component al lotului României Under 19.

Doi dintre fotbaliștii reșițeni atacantul Florin Călin și fundasul central Răzvan Dulap au fost excluși din lotul formației din Valea Domanului, pentru comportament nesportiv.

”Cei doi au încălcat regulamentul de ordine interioară și aceasta a dus, din păcate, la rezilierea contractului. Au avut un ”derapaj” duminică noaptea spre luni. Conducerea clubului și antrenorul Daniel Oprița au decis ca să renunțe la serviciile lor, deoarece nu se pot tolera astfel de ieșiri din partea jucătorilor. Pe amândoi ne bazam în retur, pe evoluția lor, la fel și antrenorul Daniel Oprița. Chiar ieri Florin Călin urma să semneze un contract de profesionist cu clubul nostru. Le dorim succes în continuare și sperăm că toți au câte ceva de învățat din această ispravă neplăcută”, a comentat în legătură cu evenimentele petrecute, Nicu Belcea.

Cristina Corocan