S-a aflat când va juca Simona Halep, în sferturile de finală ale Australian Open

Simona Halep şi Karolina Pliskova vor juca în sferturile de finală ale Australian Open, partida lor fiind programată miercuri, 24 ianuarie, nu mai devreme de la ora 6.00.

Halep şi Pliskova vor juca al treilea meci al zilei pe arena Rod Laver, cea mai mare din Melbourne Park, cu o capacitate de aproape 15.000 de locuri.

Meciul lor nu va începe mai devreme de ora 15.00 locală (6.00 la Bucureşti), fiind programat după partidele: Angelique Kerber – Madison keys şi Tennys Sandgren – Hyeon Chung.

Maniera categorică în care Simona Halep a trecut de Naomi Osaka (72 WTA) a fost salutată de specialiştii din lumea sportului alb.  După un meci-maraton cu Lauren Davis (76 WTA), Simona Halep n-a mai stat la discuţii cu Naomi Osaka pe care a învins-o repede, în 80 de minute.

Victoria categorică a româncei a venit într-un moment în care mulţi credeau că Halep va suferi din punct de vedere fizic din cauza faptului că a stat aproape 4 ore pe teren în turul III. Constănţeanca de 26 de ani a fost însă într-o formă de invidiat şi aproape că nu i-a dat nicio şansă adversarei sale.

Ce a scris presa internațională despre ultima victorie a Simonei Halep

Site-ul oficial WTA, BBC, „L’Equipe“, dar şi americanii de la tennis.com au analizat succesul obţinut de Halep, articolele lor fiind preluate şi de Digi Sport.

Tennis.com: Din fericire pentru ea, românca a fost capabilă să se impună rapid, cu 6-3, 6-2. Meciul a durat doar o oră şi 20 de minute şi poate Halep va avea nişte picioare proaspete în meciul din sferturile de finală. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat cu siguranţă dăcă meciul ar fi avut trei seturi. Pentru Halep, care urmăreşte primul titlu de Grand Slam, a fost foarte important să obţină o astfel de victorie în faţa unei jucătoare bune cum e Osaka. Halep a arătat că e foarte puternică din punct de vedere mental. După ce Osaka a făcut break-ul în startul setului doi şi părea că are o şansă să ducă meciul în direcţia dorită, Halep i-a trântit repede uşa în nas. După ce scorul a devenit 1-1, pe teren a existat doar Halep. Pentru a ajunge în prima semifinală din carieră la Australian Open, Simona va trebui să ajusteze câteva lucruri, dar cel mai important aspect e că a reuşit să dea deja uitării meciul maraton din turul trei. Halep a câştigat în două seturi trei din cele patru meciuri jucate la Antipozi şi ar trebui ca încrederea ei să fie la cote mari acum.

Site-ul WTA: Numărul 1 mondial n-a lăsat nicio clipă să se vadă faptul că a stat 3 ore şi 45 de minute pe teren în meciul maraton cu Lauren Davis şi a fost la fel de precisă ca întotdeauna la punctele importante câştigând 5 din cele 7 mingi de break pe care le-a avut. Simona a trecut cu brio testul mental din primul set, atunci când a salvat patru mingi de break.

BBC: Favorita principală s-a refăcut după meciul din turul al treilea, care a durat aproape patru ore, iar acum a învins-o pe Naomi Osaka şi a atins sferturile de la Australian Open. Halep n-a arătat semne ale accidentării suferite la gleznă. Victoria rapidă cu impresionanta Osaka, în doar o oră şi 19 minute, era exact ce avea nevoie numărul 1 mondial. Românca a închis partida cu doar cinci erori în setul secund, fructificând toate cele trei mingi de break care i-au ieşit în cale.

Cele mai citite

Related Articles