Stațiunile montane din Banat așteaptă turiștii

66

Vreme numai bună pentru schiat în toate stațiunile din partea de vest a țării. Ninsoarea care a căzut în ultima vreme a reîmprospătat stratul de zăpadă de pe pârtii.

De ieri, DJ 582, tronsonul cuprins între Brebu Nou şi Slatina Timiş; DJ 582E, tronsonul cuprins între Prislop şi Staţiunea Semenic; DJ 608A, tronsonul cuprins între Telescaun şi Muntele Mic au fost redeschise.

În toate cele trei staţiuni, Văliug, Semenic şi Muntele Mic, stratul de zăpadă ajunge în unele zone la o grosime cuprinsă între 70 şi 110 centimetri.

Conform administratorilor paginii de facebook Muntele Mic online, la aceasta oră ninge, stratul de zăpadă masoara aproximativ 110 cm, iar drumul este deschis.

Vineri a fost inaugurat Telescaunul Isai, cel mai nou membru al zonei schiabile. Are o lungime de 1400 m, diferenta de nivel de 200m, statia de sus este la 1800m iar sosirea la 1600m. Exista mai multe variante de coborare, iar daca veti alege sa schiati de la 1800 m pana la Partia Borlova plecare, lungimea partiei este de aproximativ 2500m.

În acest weekend, toti schiorii si pasoniatii de snowboard vor putea urca gratuit pe acest telescaun intre orele 8.30-16.30.

Condiţii de practicare a sporturilor de iarnă foarte bune și pe Muntele Semenic. Stratul de zapada masoara aproape 80 cm la această oră. Sâmbătă se deschid și pârtiile din Gărâna, iar drumurile sunt curățate.