Naționala de fotbal a României, spre EURO 2018, în frunte cu antrenorul reșițean Robert Lupu

79

Naționala de fotbal în sală a României, pregătită de reșițeanul Robert Lupu, s-a reunit în vederea lui Euro 2018

Naționala de fotbal în sală a României pregătește în această perioadă participarea la turneul final al Campionatului European Slovenia 2018. Jucătorii s-au reunit la Deva, sub comanda selecționerului reșițean Robert Lupu, aflat pentru prima dată în postura de antrenor al naționalei la o competiție de o astfel de anvergură:

”La Deva avem condiții foarte bune de antrenament, mulți dintre cei selecționați joacă la Autobergamo, iar sala este pusă la dispoziția noastră nonstop.  În 21 și 22 ianuarie avem, meciuri amicale cu naționala Republicii Moldova, ambele de la ora 18.00. Acestea sunt ultimele teste înaintea Campionatului European. Pentru noi turneul final al competiției continentale începe în 31 ianuarie cu Portugalia. Spre Slovenia vom pleca în data de 28 ianuarie.”

Savio Valadares trece prin momente grele

Unul din jucătorii de bază ai naționalei de futsal a României, Savio Valaderes parcurge o perioadă dificilă i se speră recuperarea lui din punct de vedere psihic până la ora jocului.

„În lot avem o singură problemă, din păcate, Savio Valadares și-a ”pierdut” tatăl …Este un jucător foarte bun și esențial pentru noi și trece printr-o perioadă foarte grea. A venit acest moment dificil, care sper să nu ne afecteze ca și joc. Lui Savio îi va fi foarte greu să treacă peste această suferință, dar sperăm să depășească aceste momente grele.”, a mai spus Robert Lupu.

Ceilalți componenți ai lotului sunt apți de joc, se pregătesc intens pentru abordarea lui Euro 2018. Tricolorii vor juca în grupă la Euro cu Portugalia, la 31 ianuarie, și cu Ucraina, la 2 februarie. Turneul final al Campionatului European de fotbal în sală va avea loc la Ljubljana. 3 jucători de la Informatica Timișoara fac parte din lotul național: Vlad Iancu, Savio Valadares, Felipe Oliveira.

Cristina Corocan