Primăria militează pentru taxiuri electrice

350

Primăria militează pentru taxiuri electrice.

Primăria Reşiţa vrea să dea un semnal pentru un mediu curat şi reducerea emisiilor de CO2-dioxid de carbon, şi a discutat cu şoferii de taxi posibilitatea ca aceştia să-şi cumpere maşini electrice pentru această activitate. După mai multe întâlniri pe această temă, în loc de mărirea numărului de licenţe pentru taximetrie, aceştia au fost de acord ca 25% dintre ei să intre în program.

Pentru a-i impulsiona, primăria pregăteşte un proiect de hotărâre ce va fi supus votării în şedinţa de consiliu local din această lună prin care se obligă să suporte costurile de încărcare a bateriilor timp de un an.

Unde le încărcăm? Avem două puncte de încărcare pentru care avem un contract pe 6 luni cu CEZ România, urmând ca în martie, aprilie, mai să mai montăm în încă 3 puncte strategice din oraş, zonele mai aglomerate ca Centru, Intim şi Victoria, alte trei module de staţii. Mai mult, decât atât, pe doi dezvoltatori de supermarketuri din oraş i-am condiţionat prin autorizaţia de construire să-şi monteze şi dânşii în parcări staţii, deci vor mai apărea două module în oraş” – a spus primarul Ioan Popa.

Intenţia primăriei este ca 25% dintre taxiurile reşiţene să fie electrice până în 2020, şi 50% până în 2030.(Daniela Tudor)