[FOTO-VIDEO] Distracţie de nota 10, la Văliug, de Ziua Mondială a Zăpezii. Evenimentul a fost un succes!

1106

Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită duminică, 21 ianuarie pe pârtia Casa-Baraj din Văliug cu jocuri, muzică, dansuri şi …ski.

În condiţii atmosferice de iarnă autentică, aproape 200 de copii au participat la acest eveniment devenit deja tradiţional în Banatul Montan.

De Ziua Mondială a zăpezii au venit în staţiunea Văliug tineri şi copii din toate judeţele din vestul ţării. Au participat la această acţiune copii cu vârsta cuprinsă între 2-14 ani, însoţiţi de părinţi, bunici şi prieteni.

Pentru cei mici au fost organizate pe platoul de la Apres-Ski o serie de jocuri distractive iar pentru cei mari la jumătatea pârtiei au avut loc ştafete de ski.

Roxana Ţunea, reprezentanta Şcolii de schi Buran Văliug Semenic a tras concluziile din partea organizatorilor:

Alte zeci de persoane au sărbătorit Ziua Mondială a Zăpezii pe schiuri.

Prezenţi la eveniment au fost şi voluntarii Serviciului Salvamont din Caraş-Severin care au făcut o demonstraţie de prim-ajutor, au salvat viaţa unei persoane accidentate!

Evenimentul, devenit tradiţional, a fost organizat de Şcoala de Schi Buran, ca parte a campaniei iniţiate de Federaţia Internaţională de Schi. Organizatorii au pregătit şi în acest an jocuri şi dansuri, întreceri distractive, premii şi multe alte surprize.

Una dintre organizatoare Roxana Țunea de la Școala de Ski Buran Văliug Semenic a declarat:

”Vom avea multă muzică, dans, bulgăreală, jocuri de ștafetă, de echipă, pictat pe față, modelare de baloane, va fi multă culoare și distracție. Noutatea pentru anul acesta este că vom încerca montarea unei tiroliene. De asemenea, la fel ca și anul trecut, o să avem o prezentare a activității Salvamont, cu salvarea unei victime din zăpadă, manevrarea unui accidentat pe pârtie cu achia. Noi suntem pregătiți pentru 160 de participanți și îi așteptăm pe cei care doresc să se mai înscrie, chiar în ziua evenimentului, la Apres Ski. Concursul va fi unul distractiv pentru copii, deoarece nu este o competiție în care dorim să ne arătăm performanțele. Ne jucăm și ne simțim bine. O să avem câteva porți montate, pe un traseu scurt, chiar și copilașii care nu schiază sunt așteptați pe pârtie. O să-i ajutăm să participe, la noi în brațe, la fel ca și anul trecut. Important este să ne distrăm, să ne simțim bine!”

World Snow Day va avea loc, la Văliug, astăzi, de la 11.30.

Copiii rămân în responsabilitatea părinților pe întreaga durată de desfașurare a evenimentului!

Înscrierile se pot face prin sms la nr. 0722477577 sau direct pe pârtie, în ziua evenimentului, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul se adresează tuturor copiilor cu vârsta până în 14 ani, iar participarea este gratuită. Prin acest gen de sărbătoare se urmăreşte promovarea activităţilor pe zăpada ca metodă de relaxare pe timp de iarnă, promovarea zonelor în care se desfășoară evenimentele.

Anul trecut, la prima organizare oficială, Școala de Schi Buran a ocupat locul 4 la nivel mondial la categoria evenimentelor mici – sub 500 de participanţi.

Cristina Corocan