Nicolae Moldoveanu, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Dirijorul Nicolae Moldoveanu se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio vineri, 19 ianuarie 2008, ora 19:00, la Sala Radio, într-un concert pe al cărui afiş se vor regăsi Dansurile din Galanta, de Z. Kodály, Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64, de F. Mendelssohn, şi Simfonia nr. 3 în mi bemol major, op. 97 – Renana, de R. Schumann. Violonista Cristina Anghelescu va fi solista invitată a serii. Concertul este organizat în colaborare cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

Cu o personalitate muzicală complexă, dirijor, dar şi violonisţ corepetitor şi organisţ Nicolae Moldoveanu a absolvit Academia Regală de Muzică din Londra şi susţine cu regularitate concerte alături de orchestre prestigioase din Europa, fiind deopotrivă interesat de operă, alt gen în care excelează, colaborând cu opere din Suedia, Canada sau Marea Britanie.

Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio România, Cristina Anghelescu este o prezenţă activă pe scena muzicală românească. A fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall, din Praga, St. John’s Smith Square din Londra, sau Finlandia Hall din Helsinki. A efectuat numeroase turnee în Europa, dar şi în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord şi în Africa de Sud.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Interneţ pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

De același autor

Related Articles