A murit Victor Spirescu, tânărul român devenit celebru în Marea Britanie după ridicarea interdicțiilor, în 2014

Victor Spirescu, primul român ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii după ridicarea restricţiilor pentru muncitori români, a murit într-un accident rutier. Victor care s-a stins la numai 32 de ani, luni 15 ianuarie, avea propria afacere în Marea Britanie şi urma să se căsătorească.

Tragicul eveniment a fost anunţat pe Facebook de prietenii săi. „Azi am pierdut un prieten drag mie şi familiei mele…a plecat mult prea repede dintre noi. În urmă cu 3 luni îmi spunea «Adiţule nu am trăit degeaba am trăit viaţa la maxim».

Mai erau multe de făcut «Victor»! Odihneşte-te în pace Spirescu Victor! Condoleanţe familiei!”, a scris unul dintre prietenii lui Victor. „Dumnezeu sa te odihnească in pace păcat de tineretea ta”, a scris o altă cunoştinţă.

Prietenii lui comentează pe Facebook că Victor urma să se căsătorească şi că a murit într-un accident rutier. „Accidentul s-a întâmplat pe Newpagnell, Milton Keynes. Era cu un Mitsubishi Lancer, a derapat, s-a răsturnat de vreo şapte ori. Din păcate, nu avea centura de siguranţă şi a fost aruncat din maşină. În momentul în care au venit maşinile de salvare şi poliţie, corpul lui era la 2-3 metri distanţă faţă de maşina răsturnată. Mai era cu un puşti de 22-23 de ani, pe care l-a cunoscut în Sibiu, din câte am înţeles. El a supravieţuit, a scăpat cu doar câteva zgârieturi, pentru că el purta centura de siguranţă. Are doar zgârieturi şi rume de la centură – cum l-a presat. Ancheta poliţiei va dura 2-3 săptămâni. Trupul lui nu se poate ridica până la terminarea anchetei. Ulterior, va fi adus în România”, a declarat Adrian Claudiu, unul dintre prietenii cei mai buni ai lui Victor Spirescu, pentru Can Can.

La 1 ianuarie 2014, Victor ajungea în Marea Britanie ca să muncească. Aşteptat la aeroport mai ceva ca un star mondial, de către o armată de ziarişti, dar şi de reprezentanţi ai Parlamentului britanic, veniţi să întâmpine… valul de imigranţi.

Primul lucru pe care l-a făcut acolo a fost să accepte prima ofertă de muncă ce i s-a oferit, într-o spălătorie auto. Ce a urmat de-aici întrece orice imaginaţie. 

“Am fost sunat de jurnalistii Sky News pentru un interviu, dar nu am acceptat cu una-cu doua. AM cerut o mie de lire, iar ei mi-au zis ca imi dau doar 300. Fara 500 nu am acceptat. Pentru mine era o lupta de supravietuire acolo, mai ales ca renuntasem la slujba ca sa ma duc sa le dau interviu, intr-un alt oras. Cu banii primiti de la ei mi-am cumparat un telefon, mi-am bagat internet si am inceput sa-mi caut de munca, dupa ce mi-am platit chiria pe doua saptamani. Au fost doua saptamani ingrozitoare, in care am dormit cate zece in camera”, povestea Victor.

Românul nu a aşteptat să-l lovească norocul, ci şi l-a făcut cu mâna lui. Pentru că ştia limba engleză foarte bine, s-a descurcat să-şi negocieze un job în construcţii.

“Am ajuns să câştig peste 2.000 de lire pe lună, nu e foarte mult aici, pentru că viaţa e scumpă în Londra, dar reusesc sa adun si sa-mi fac toate poftele acum. Mi-am luat un Mercedes, un telefon IPhone ultima generatie, si am reusit sa ma mut intr-o casa noua. Nu vreau sa ma intorc in Romania! In Anglia castig cat sa intretin doua generatii! De la un biet sapalator de masini, am ajuns sef peste doctori si ingineri. Nu scoala face pe om!”, explica acum ceva timp  romanul.

De același autor

Related Articles