[UPDATE] Verdictul în cazul Zambaccian va fi pronunţat în ianuarie

adrian-nastase4

Update

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa pe 6 ianuarie verdictul în dosarul Zambaccian, în care fostul premier Adrian Năstase este judecat pentru luare de mită şi şantaj, alături de soţia sa Daniela Năstase. Procurorii cer închisoare cu executare pentru cei doi. Adrian Năstase a reafirmat că acest dosar este unul politic. Decizia instanţei va fi definitivă. Dacă nu va fi achitaţ fostul premier riscă să se întoarcă în penitenciar.

…………………………………………………………………………………………..

Instanţa Supremă judecă astăzi ultimul termen al recursului din dosarul Zambaccian, decizia fiind una definitivă. Dacă nu va fi achitat, fostul premier Adrian Năstase riscă să se întoarcă în penitenciar. În martie, soţii Năstase au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi au fost achitaţi pentru luare de mită. În primăvară însă, fostul premier a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit 9 luni din pedeapsa de doi ani primită în dosarul Trofeul calităţii. Astfel, dacă sentinţa din dosarul Zambaccian va fi menţinută, pedeapsa va deveni cu executare.

Soţii Năstase sunt acuzaţi că au primit obiecte de artă şi materiale de construcţii de la Irina Jianu, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a o menţine în funcţie.

De același autor

Related Articles