Dublul omor, fără precedent în Caraş – Severin

Asasinarea a doi copii abia născuţi, de către tatăl lor, a oripilat opinia publică de pretutindeni. Cu fiecare zi  care trece, apar elemente noi, ce pun în lumină situaţia unor copiii ce trăiesc parcă în altă lume.
Cornereva, comuna cu cele mai multe sate aparţinătoare, în cele mai multe cazuri fiind de fapt vorba doar de nişte cătune, a ajuns pe prima pagină a publicaţiilor şi a televiziunilor din ţară. Borugi, cătunul unde s-au petrecut omorurile, unul mai vechi de 15 ani, în care nimeni şi e vorba de autorităţile locale în primul rând, nu a ştiut nimic, se găseşte la circa 5 kilometri de centrul de comună, fiind izolat şi greu accesibil. dar nu e junglă şi nici nu trăiesc animale feroce în zona respectivă.        
 
Totul a pornit de la un apel  telefonic, pe numărul de urgenţă 112. Iniţial, organelor de anchetă nu le venea să creadă cele semnalate dată fiind gravitatea faptelor. Echipa de investigatori s-a deplasat imediat în zona respectivă iar cele descoperite, au întrecut cele mai negre scenarii.  
 
Practic, conform cercetărilor Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IJP Caraş Severin, cei doi bebeluşi, au fost îngropaţi de vii spune, comisar şef, Ciprian Lăzărescu. Procurorul de caz, nu a întâmpinat probleme deosebite în cadrul interogatoriului, tatăl celor doi copii, Pavel Rădulescu fiind cooperant şi recunoscând relativ repede faptele comise. 
,,Autorul a fost găsit acasă şi a indicat locurile unde a îngropat copii. La circa 200 de metri de domiciliu, au fost găsite fragmente de oase, confirmate ca fiind de natură umană, a celor doi bebeluşi, unul omorât în anul 2012 celălat în 2015. Ambii, imediat după ce au fost născuţi, au fost puşi în pungi de plastic şi îngropaţi practic de vii,, spune Ciprian Lăzărescu.
 
La anchetă, făptaşul, tată a încă cinci copii dintre care unul major, a declarat că sărăcia şi lipsa mijloacelor de creştere l-au împins să comită faptele. Bărbatul era cunoscut ca fiind violent în familie fără a avea, însă, antecedente penale. 
 
În ultimii 20 de ani, nu am cunoştiinţă de un caz asemănător în Banatul de Munte, a declarat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, Laura Iancu. Pentru faptele comise, inculpatul, riscă o pedeapsă de 20 de ani la care se adaugă un spor de o pătrime, ceea ce adaugă încă 5 ani la condamnarea finală. 
 
(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles