Din nou tăieri de arbori în Ariile Naturale Protejate din Caraş-Severin!

GEC Nera anunţă pe pagină de socializare a organizaţiei că în Caraş-Severin au avut loc din nou tăieri de arbori în Ariile Naturale Protejate!

De data aceasta este vorba de Sit-ul de Importanță Comunitară ROSCI0226 Semenic – Cheile Carașului, mai pe înţelesul tuturor albia minoră a râului Caraş între Goruia şi Grădinari, care face parte din reţeaua europeană NATURA 2000.

Aici administratorul de activităţi pentru protecţia naturii este RNP Romsilva. În urrma notificărilor făcute de GEC Nera un prim răspuns a venit de la Poliţie care a constatat existenţa tăierilor şi acţionează conform atribuţiilor pe care le are.

Se aşteaptă răspunsuri de la autorităţile cu responsabilităţi directe în protecţia naturii pe această zonă (Garda de Mediu, Garda Forestieră, Apele Române, Romsilva) care sunt mult mai importante având în vedere calificativul INSUFICIENT acordat Romsilva în 2017 de către Ministerul Mediului pentru administrarea ariilor naturale protejate din zona PN Semenic – Cheile Caraşului, susţine GEC NERA!

Cele mai citite

Related Articles