Fir întins, în limita legii, pe toate lacurile, apele interioare şi de frontieră din Caraş-Severin gestionate de Asociaţia “Banatul” Timiş

Urmare unui articol publicat de Radio Reşiţa vizând pescuitul pe Lacul Mare de la Dognecea, prezentăm mai jos materialul care a devenit măr al discordiei între gestionarul resurselor acvatice din Caraş-Severin, Asociaţia Banatul Timiş şi proprietarul unei pensiuni private din comuna cărăşană.  

În urma atribuirii de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a tuturor apelor cu potenţial piscicol din Caraş-Severin, gestionarul de drept al resurselor acvatice din judeţ, pune capăt taxelor percepute ilegal pe lacul mare de la Dognecea.

Nicolae Popovici – preşedintele Asociaţiei “Banatul” Timiş, explică:

Nicolae Popovici a mai spus că, pescarii amatori sunt plătitorii unei cotizaţii la asociaţiile de pescuit acreditate oficial de AGVPS, ei câştigându-şi astfel dreptul la o şedere gratuită pe oricare dintre apele din judeţ, în care pescuitul este deschis la această dată.

Amintim că, din luna octombrie a anului trecut Asociaţia “Banatul” din Timiş gestionează aproape toate apele colinare şi de şeş din Caraş-Severin, AJVPS mai având în prezent un singur tronson în zona Şopot pe cursul râului Nera, într-un domeniu protejat.

Publicăm integral Dreptul la Replică al proprietarului pensiunii de pe malul Lacului Mare de la Dognecea:

Către, RADIO ROMANIA RESITA

În virtutea dreptului la replică, vă transmitem spre publicare punctul de vedere al administratorului pensiunii “Colț de Rai” din comuna Dognecea, Rof Remus, ca urmare a publicării în data de 10.01.2018 a articolului “Gestionarul de drept al apelor colinare și de şes din Caraş-Severin pune piciorul în prag: Gata cu taxele de pescuit percepute ilegal pe lacul mare de la Dognecea”, redactat de domnul Hardy Cvoica.

În urma declarației domnului președinte al Asociaţiei “Banatul” Timiş, Nicolae Popovici, precum că “pescarii care doresc să-şi exercite hobby-ul pe suprafaţa lacului din comuna Dognecea nu vor mai fi obligaţi să plătească taxa instituită ilegal de proprietarul pensiunii de pe malul apei”, dorim să menţionăm că Pensiunea “Colț de Rai” din comuna Dognecea nu a perceput niciodată plata unei taxe pentru pescuit.

Pentru o corectă informare a opiniei publice îi solicităm domnului președinte al Asociaţiei “Banatul” Timiş, Nicolae Popovici să se documenteze înainte să facă afirmații nefondate.

Contactat proprietarul domeniului privat, Remus Rof, a declarat pentru Radio Reşiţa: “Niciodată nu am tăiat un bilet pentru pescuit. Noi avem pentru agrement, este cu totul diferit. Pescuitul recreativ-sportiv nu are nimic cu activitatea de pe proprietatea mea de pe ponton, hidrobiciclete, locuri de picnic şi aşa mai departe. Domnul Popovici afirmă lucruri nefondate, deranjante, este într-o eroare totală. Nu mă deranjează cu absolut nimic cei care pescuiesc pe lac, iar împrejmuirea de care se aminteşte în material, vă pot spune că este amenajată de primărie pentru protecţia oamenilor şi a animalelor să nu cadă în apa adâncă a lacului.”  

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

    • Stimate domn, informaţia a fost corectată, au fost luate părerile ambelor părţi şi cred că s-a înţeles ideea. Vă mulţumim că ne urmăriţi!

Comentariile sunt închise.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles