[VIDEO-FOTO] Focar de infecție pe “ogașul gunoaielor” din Băile Herculane!

445

Un adevărat focar de infecție este creat la intersecția Străzii Fabrica de Var cu drumul de centură al orașului Băile Herculane, unde localnicii riverani zonei – unde se găsește cartierul rromilor – aruncă deșeurile, obturând gura de scurgere a ogașului care coboară din munte! Mai grav este faptul că în imediata apropiere se află și două pensiuni turistice, iar în cazul unor ploi torențiale, ogașul se înfundă și apa venită de pe versant trece peste drumul de centură și iinundă gospodăriile aflate în aval!

“Am observat și noi acest lucru și în acest sens am informat operatorul care are delegat acest serviciu, în speță SC Ecologica SA Băile Herculane, care cu siguranță va lua toate măsurile necesare în vederea adunării gunoaielor din acea zonă! Vreau să vă spun că acest serviciu este delegat către Ecologica de foarte multă vreme, în speță ei sunt cei care trebuie să adune gunoaiele și mizeria din acea zonă!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Deocamdată situația este neschimbată în acest loc, dar Primăria orașului de pe Valea Cernei poate sancționa operatorul de salubritate în cazul neîndeplinirii atribuției, ne precizează edilul-șef al urbei de pe Cerna : “Principalele măsuri pe care noi le putem lua pot să meargă până la rezilierea contractului cu această firmă! Cu siguranță cei de la Ecologica vor înțelege gravitatea faptelor și în cel mai scurt timp vor face curățenie în acea zonă!”

Paul-Sever SMADU