George Petean în Rigoletto, operă în concert la Sala Radio

După spectaculoasa evoluţie recentă, la finalul lui 2017, la Opéra Royal de Wallonie – Liège, Belgia, în opera Rigoletto de Verdi, George Petean, unul dintre cei mai cunoscuţi baritoni români ai momentului pe scena muzicală internaţională, va interpreta acelaşi rol într-un concert extraordinar la Sala Radio, vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19.00, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio.

La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi, dirijor italian binecunoscut publicului de la Sala Radio pentru excelenta colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio. Dirijor şi director artistic al Operei din Cairo, a colaborat, în România, cu orchestrele celor mai importante opere, de la Opera Naţională din Timişoara, Iaşi şi Bucureşti, iar în prezent este director artistic al Operei Naţionale din Cluj-Napoca. Corul Academic Radio va fi condus de dirijorul Ciprian Ţuţu.

În distribuţia operei în concert vor urca pe scenă soprana Luiza Fatyol, în rolul Gildei, tenorul Cosmin Ifrim, în rolul Ducelui de Mantua, mezzosoprana Cristina Damian, în rolul Maddalena, basul Petre Burcă, în rolul Sparafucile, soprana Mădălina Stan, în rolurile Contessa di Ceprano, Giovanna şi Paggio, basul Marius Boloş în rolul Monterone, tenorul Andrei Lazăr în rolul Borsa, Florin Simionca în rolul Marullo, bas-baritonul Daniel Pascariu în rolul Contelui di Ceprano şi Cristian Coandă în rolul Un Carceriere (Usciere).

Metropolitan Opera din New York, Opera Regală Covent Garden din Londra, Teatro Real din Madrid sau Teatrul Liceu din Barcelona sunt câteva dintre scenele prestigioase pe care baritonul George Petean a evoluat în ultimii ani, în spectacole care i-au adus un impresionant palmares şi recunoaşterea internaţională.

Solistă, din 2014, a Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg, soprana Luiza Fatyol este câştigătoare a mai multor premii importante de canto clasic şi a fost invitată în numeroase spectacole de operă în săli de renume din Germania şi nu numai.

Membru, între anii 2000 şi 2008, în ansamblul Operei de Stat din Viena, tenorul Cosmin Ifrim a colaborat cu dirijori de renume ca Zubin Mehta, Fabio Luisi, Donald Runnincles, Christian Thielemann, Franz Welser-Möst, Ulf Schirmer, Seiji Ozawa sau Riccardo Muti.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

De același autor

Related Articles