Aviz primarilor cărăşeni: Amenajamentele pastorale sunt obligatorii de anul acesta!

Subvenția pentru pășune de la APIA ar putea fi pierdută anul acesta de mai multe localități din Caraş-Severin, dacă primăriile nu se conformează să îşi depun la timp documentaţiile necesare privind amenajamentele pastorale.

Pavel Nefir – director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură cu situaţia în judeţ la început de an calendaristic:

Avem 49 făcute, aprobate, mai sunt 5 în curs de realizare, ar fi în total 54 de unităţi administrativ-teritoriale care vor avea amenajări pastorale. Urmează ca şi restul din totalul de 77 să-şi obţină documentaţiile necesare ca să-i putem ajuta să intre în legalitate.”

Pavel Nefir a mai spus pentru Radio Reşiţa că începând cu 2018, amenajamentele pastorale au devenit obligatorii pentru ca primăriile să poată încasa subvenția de la APIA. Deținătorii și utilizatorii de pășuni și pajiști naturale vor primi sprijin financiar pe suprafață doar dacă pentru perimetrele aferente avute în administrare vor fi întocmite amenajamente pastorale avizate de către Directia pentru Agricultură.

Amintim că, la sfârşitul anului 2016, de respectivele amenajamente dispuneau doar 18 localităţi cărăşene. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles