Accidentul în care au murit cinci români, considerat cel mai grav din Austria, în anul 2017

Conform unui comunicat de presă recent  al Ministerului de Interne din Austria, cel mai grav accident rutier din 2017 pe teritoriul acestei țări, a fost cel care s-a produs în septembrie pe autostrada A21 lângă Viena. Cinci români au murit atunci și alți trei au fost grav răniți după ce un microbuz s-a lovit de pilonul  unui pod. Cei opt români care se aflau în microbuz  se întorceau din Germania în România.

Oficialii austrieci au mai transmis că s-a diminuat numărul victimelor accidentelor rutiere  pe teritoriul austriac în 2017, în accidente rutiere fiind implicate 413 persoane, cu 19 mai puține față de 2016.

”Numărul cel mai redus de victime de când au început înregistrările accidentelor în 1950”, a precizat Ministerul de Interne din Austria.

În Austria, cauzele accidentelor rutiere mortale sunt în principal neatenția la volan (32,3%) și neadaptarea vitezei la condițiile de drum (26,3%). Pe locul al treilea se află neacordarea priorității cu 10,9%. În 19 dintre accidente cauza a fost conducerea în stare de ebrietate.

Vă reamintim că cinci români au murit şi alţi trei au fost răniţi într-un grav accident de circulaţie petrecut duminică 10 septembrie 2017, la 6 dimineața, pe o autostradă din Austria, lângă Viena, în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl. Microbuzul în care aceștia călătoreau spre casă a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de pilonii unui pod cu viteză foarte mare.

De același autor

Related Articles