Noi reguli pentru poliţele de asigurare auto RCA

466

În acest an se aplică noi reguli pentru poliţele de asigurare auto RCA.

Între acestea, se numără introducerea decontării directe, serviciu care permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asigurătorul şoferului vinovat.

Acest mecanism nou, care este opţional, poate funcţiona numai dacă se îndeplinesc simultan trei condiţii, a explicat pentru Radio România Actualităţi, Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România.

Sorin Greceanu: Dacă nu sunt vinovat de dauna respectivă, sunt doar două maşini implicate, ambele din România, ambele asigurate şi sunt doar daune materiale, pot să mă adresez propriului meu asigurator RCA pentru lichidarea acestei daune, pentru obţinerea despăgubirii, după care asiguratorul meu – se presupune că eu l-am ales, am încredere în el – se ocupă de o recuperare a banilor de la asiguratorul RCA al vinovatului.

O altă noutate este posibilitatea transferării cazierului bonus-malus la noua maşină. Această măsură îi permite unui şofer, care nu a produs accidente, să beneficieze de o reducere substanţială la încheierea unei poliţe RCA pentru o altă maşină.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.