Măcel făcut aseară de un tânăr de 16 ani, beat. A lovit cu mașina 5 minore și o femeie adultă

Şase pietoni au fost accidentaţi, în mai puţin de o oră, vineri seară, în trei accidente produse pe DN 17, pe Valea Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, doi dintre aceştia fiind în stare critică, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Primul accident a avut loc în jurul orei 20,15, în localitatea Tureac, unde doi minori au fost loviţi de o maşină Celelalte două accidente cu pietoni s-au produs ulterior în localitatea Mureşenii Bârgăului.

Trei dintre cele şase victime ale accidentelor produse în lanţ de un şofer de 16 ani, pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt în stare foarte gravă, în timp ce adolescentul a ajuns la spital în comă alcoolică, a declarat în noaptea de vineri spre sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean, Mihaela Mastan.

Toţi pietonii răniţi sunt de sex feminin: cinci fete cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani şi o femeie de 36 ani, trei dintre acestea fiind în stare foarte gravă.

“La această oră, starea victimelor este următoarea: o fată de 16 ani cu un traumatism abdominal, cu hemoperitoneu; a fost operată imediat ce a fost adusă, este intubată şi este în comă, urmează să efectueze şi un computer tomograf cranian şi se va stabili în continuarea atitudinea terapeutică. O fată de 14 ani cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu edem cerebral, cu hemoragie subarahnoidiană, cu un traumatism toracic cu o posibilă ruptură de splină; este intubată şi e în comă, încă se aşteaptă rezultatul examenului computer tomograf şi se va stabili prioritatea intervenţiilor. O fată de 10 ani cu un traumatism cranio-cerebral acut, cu o hemoragie subarahnoidiană care deocamdată nu pune probleme de supravieţuire, va fi supravegheată din punct de vedere neurochirurgical. O fată de 11 ani, de asemenea intubată, cu un traumatism abdominal, în şoc hemoragic, cu ruptură de ficat şi de rinichi, este în curs de intervenţie chirurgicală pe abdomen. O fată de 11 ani cu un traumatism cranio-cerebral cu un hematom epicranian frontal, este numai supravegheată şi momentan trimisă la examinare de computer tomograf. O femeie de 36 ani cu o fractură de bazin, probabil că va rămâne internată în secţia de ortopedie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.

Şoferul care a produs, vineri seara, trei accidente pe DN 17, în localităţile Tureac şi Mureşenii Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, este un minor în vârstă de 16 ani, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Crina Sîrb.

Adolescentul este din localitatea Tureac si a fost retinut pentru 24 de ore.  Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, pe fondul consumului de alcool, s-a urcat la volanul unei autoutilitare care-i apartine tatalui sau

De același autor

Related Articles