Minivacanţă, cu (mini)probleme

Echipajele SMURD au răspuns la aproape 800 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în ultima zi a anului 2017, fiind efectuate şase misiuni aero-medicale pentru salvarea a şapte persoane, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pompierii au intervenit la 955 solicitări, dintre care 82 pentru incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe 31 decembrie 2017, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 47 de mii de lei, 14 persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudentă a materialelor de acest fel.

 

În ultimele 24 de ore, au trecut prin punctele de trecere a frontierei aproape 74.000 de persoane şi circa 15 mii de autovehicule.În acest interval de timp, poliţiştii rutieri au reţinut 200 de permise de conducere şi 46 certificate de înmatriculare. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii rutieri au aplicat 1.957 de sancţiuni contravenţionale, din care 545 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1.400 pentru alte nereguli, precizează comunicatul MI.

La nivel naţional, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile de ordine publică la peste 150 de evenimente organizate cu prilejul Revelionului, la care au participat peste 300.000 de persoane. În acest contexţ nu au fost raportate incidente majore de natură a afecta grav ordinea publică.

Cele mai citite

Related Articles