Turiști blocați la cabana Babele

208

Peste 130 de turisti ce au ramas blocati la cabana Babele, duminica dupa-amiaza, vor fi ajutati de jandarmi sa ajunga pe jos la Pestera si apoi vor fi transportati cu autovehiculele la Busteni, a informat Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Dâmbovita.

Turistii au urcat la cabana Babele cu telecabina, însa din cauza vântului puternic aceasta nu mai poate circula, persoanele respective nemaiputându-se întoarce la Busteni.

”Toti turistii vor fi coborâti pe jos pâna la Postul Jandarmeriei Montane Pestera cu ajutorul jandarmilor si salvamontistilor, dupa care vor fi preluati cu mai multe microbuze si autovehicule de la inspectoratele de jandarmi Dâmbovita, Arges si Prahova si transportati la Busteni”, a declaraţ pentru AGERPREŞ purtatorul de cuvânt al IJJ Dâmbovita, Ciprian Vataselu.

Un numar de 135 de turisti au ramas blocati în zona Babele, a anuntat seful Jandarmeriei Prahova, colonel Liviu Coman..

“Avem 135 de turisti blocati la Babele. Din cauza conditiilor meteo, vânţ telecabina nu mai poate circula. De la Pestera deja au urcat sase colegi jandarmi de la Dâmbovita. Ei sunt însotiti de trei salvamontisti. Din Prahova ne deplasam 12 jandarmi cu cinci auto. Avem mijloace suficiente – microbuze, autobuze, tot ce trebuie pentru a-i aduce în siguranta”, a spus seful Jandarmeriei Prahova, adaugând ca toti turistii vor fi coborâti în seara aceasta.

El a evitat sa spuna cât timp ar putea dura operatiunea de salvare, aratând ca depinde si de conditiile meteo dar si de faptul ca în grup sunt copii. Potrivit acestuia, un traseu în conditii normale poate fi facut în aproximativ o ora si jumatate, scrie Agerpres.ro

sursa foto:http://www.carpati.org