Atenție la deplasarea pe traseele turistice din jurul Băilor Herculane!

Numeroși turiști vor petrece sejurul de la cumpăna dintre ani în stațiunea Băile Herculane, unde vor căuta nu doar să se distreze, ci și să se bucure de frumusețile naturale de pe Valea Cernei.  Cum vremea este una de primăvară în zonă și îndeamnă la drumeție pe traseele turistice din jurul stațiunii, iubitorii muntelui trebuie să își ia unele măsuri de precauție, pentru a evita problemele care ar putea apărea pe traseu!

“Pentru a preveni unele probleme, unele accidente care pot apărea pe anumite trasee turistice, vreau să precizez câteva reguli clare pe care trebuie să le respecte cei care merg pe aceste trasee : să citească foarte bine la intrarea în traseu pe panourile amplasate acolo dacă traseul este închis pe peioada de iarnă. Dacă traseul este închis, să nu se aventureze , să meargă pe acest traseu, deoarece chiar dacă pe anumite porțiuni accesul este ușor, dar sunt zone greu accesibile și se pot accidenta. Al doilea lucru, e clar, să aibe echipament de teren! Toate traseele urcă altitudinal și apare zăpada, apar condițiile de iarnă și astfel e necesar să aibe la ei echipament corespunzător. Alt lucru ar fi să aibe permanent la ei apă, deoarece sursa de apă este restrânsă în această zonă a Parcului; nu prea sunt izvoare de apă, iar dacă sunt, s-ar putea să fie acum sub gheață sau să nu fie vizibile și astfel e necesar în caz de efort să aibe apă la ei sau un termos cu ceai cald ori alt lichid care să fie călduț! E necesar să urmeze poteca, marcajele… marcajele sunt făcute destul de clar cu săgeți indicatoare, deci rătăcirea este aproape imposibilă, considerăm noi! Dar dacă se aventurează și nu sunt atenți la marcaje, s-ar putea să se întâmple și astfel de rătăciri!”, ne precizează ing. Ioan Gașpar – directorul Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Turiștii care doresc informații suplimentare despre traseele pe care vor să le parcurgă, pot solicita informații de la personalul administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei, ne spune directorul Parcului : “Avem numărul de telefon fix – 0255-560582 -, avem numărul de telefon al persoanei care se ocupă și de Centrul de Vizitare și care nu va putea fi în 1 ianuarie și 2 ianuarie la Centrul de Vizitare, dar în caz că este nevoie turiștii o pot contacta la orice oră! Dar cel mai frecventat este numărul de urgență 112, pe care turiștii l-au folosit până acum și intervenim noi și Salvamontul cât mai rapid posibil!”

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles