Încă o tragedie după Crăciun. Un fost campion național s-a sinucis

Fostul campion național la box, Viorel Soroceanu, în vârstă de 63 ani, a fost găsit mort în mașina sa, noaptea trecută, aflată într-o parcare din Iași, a transmis news.ro.

Din primele informații ale anchetatorilor, fostul sportiv s-ar fi sinucis. În mașină, polițiștii au descoperit un bilet de adio în care Soroceanu îi cerea iertare mamei sale pentru gestul său și spunea că a decis să își pună capăt zilelor din cauza unei afecțiuni de care suferea.

Soroceanu fusese diagnosticat cu o boală gravă la ficat și mai încercase să se sinucidă în urmă cu doi ani, când medicii au reușit să îi salveze viața.

Viorel Soroceanu a fost campion național la box de două ori, în anii ’70, și a boxat cu campionul mondial din 1973, Howard Davis Jr. După ce s-a retras, el a început o carieră de succes ca antrenor.

Viorel Soroceanu a fost unul din cei mai apreciaţi antrenori de box. Elevii pe care acesta îi pregătea au obţinut numeroase premii, mulţi fiind campioni naţionali şi mondiali, atât la categoria de juniori, cât şi la seniori.

Viorel Soroceanu a fost campion naţional de două ori în anii ’70 şi a boxat cu campionul mondial din 1973 Howard Davis Jr.

De același autor

Related Articles