[FOTO] Din suflet pentru suflet. Oamenii aflaţi în suferinţă vin la “Căsuţa de sticlă” să ajute copiii cu boli incurabile!

Poliomielita este o boala virală, extrem de contagioasă, ce poate provoca paralizie, dificultăţi respiratorii şi chiar moartea bolnavului. Copiii cu vârste mai mici de 5 ani sunt cei predispuşi să contacteze aceasta boală, faţă de orice altă categorie de vârstă. Conform Centrului pentru Prevenirea si Controlul bolilor, în urma epidemiei din 1916, au decedat în jur de 6.000 de persoane şi au rămas paralizaţi alţi 27.000. Aici la “Căsuţa de Sticlă” am întâlnit un astfel de caz, o poveste tristă dar cu un final fericit!

La doar câţiva metri de Căsuţa de Sticlă s-a dat jos din maşină doamna Lenuţa Toltici din Reşiţa. A auzit la radio poveştile de viaţă a copiilor din Centrul Cristian Şerban din Buziaş şi şi-a rugat soţul să o aducă rapid la Căsuţa Fermecată.

 

Ştiţi şi noi suntem foarte bolnavi, suferim de poliomelită şi eu şi soţul de la vârsta de 2 ani. Am avut o copilărie tare grea, cu dureri cu suferinţă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am urmat o şcoală specială şi am fost colegi de clasă, 6 ani de zile, am avut un loc de muncă şi am luptat să avem o viaţă normală. Ne-am căsătorit şi deşi medicii ne-au interzis noi am făcut un copil perfect sănătos. Socrii mei ne-au ajutat foarte mult dar vă spun nu a fost uşor. Când eram tineri din cauza acestei boli ne-am simţit umiliţi, au fost alţi copii care au râs de noi şi nu înţelegeau că noi avem o problemă reală de sănătate. Dumnezeu e mare, însă şi ne-a ajutat să trecem peste toate obstacolele. Vă mulţumesc din suflet că sunteţi atât de buni, voi cei de la Radio Reşiţa că vă gândiţi la aceşti copii. E minunat ceea ce faceţi, atmosfera este de poveste aici şi mă bucur că am venit să ofer şi eu din puţinul meu”, ne-a declarat cu lacrimi în ochi doamna Lenuţa.

Povestea Centrului Cristian Şerban din Buziaş trebuie să meargă mai departe! Numărătoarea inversă a început, campania se apropie de final aşa că nu mai sta pe gânduri, Vino şi donează! Mai ai timp doar până în 23 decembrie să ajungi la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului. Conturile rămân, însă deschise şi puteţi face o faptă bună pentru tinerii din toată ţara care trec pragul Centrului Cristian Şerban din Buziaş.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles