Podul de la Vamă are plăcuță comemorativă

Podul de la Vamă are plăcuță comemorativă.

Podul peste Bârzava din zona Palatului Cultural, cunoscut şi ca Podul de la Vamă a împlinit 80 de ani de când a fost montat.

Pentru a marca acest eveniment, Primăria Reşiţa, cu ajutorul UCMR și al unor sponsori, a montat o plăcuţă comemorativă. Este al doilea pod sudat din Reşiţa şi unul dintre cele peste 70 realizate la sfârşit de secol 19, care au fost montate peste tot în imperiul austro-ungar – a afirmat administratorul public al municipiului, Paul Vasile.

“Podul are o lungime de aproape 47 metri, sudura însumează peste 200 de metri liniari și nu a avut nici o problemă tehnică în toți cei 80 de ani. În plus, până prin anii 1970 s-a circulat intensiv pe acest pod. La momentul montării, rezistența sa a fost testată cu un cilindru compresor de 26 de tone și camioane de 12 tone”. – a povestit inginerul Iulian Georgevici.

Pentru punerea sa în valoare, primăria are depus un proiect în Programul Naţional de Dezvoltare Locală , care a primit acceptul pentru finanţare şi se aşteaptă semnarea contractului . (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles