Viteza şi neatenţia continuă să provoace accidente

1137

Nu mai puţin de patru accidente rutiere au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza județului Caraş-Severin. Viteza şi neatenţia au fost principalele cauze.
Şirul accidentelor a început ieri după-amiază la Divici. Un şofer a vrut să plece de pe loc, dar nu s-a asigurat corespunzător şi a intrat în coliziune cu un autoturism aflat în mişcare. Aseară, între Reşiţa şi Bocşa, un şofer a ratat o curbă, a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal o altă maşină. În aceeași zonă a avut loc un alt accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Tot aseară, s-a mai produs un eveniment, de această dată în afara localității Bucova. Conducătorul auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a derapat lovind un podeț.

„În jurul orei 23.00, un bărbat de 54 de ani, din Rusca Montană, a condus un autoturism dinspre Hațeg spre Caransebeș. La km 45+450 m, în afara localității Bucova, conducătorul auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a derapat lovind un podeț. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

În urma acestor accidente, o persoană a fost rănită grav și alte trei au suferit răni ușoare. La care se adaugă pagube materiale însemnate. Toți conducătorii auto implicați în accidentele rutiere de ieri au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Deci, de vină a fost viteza şi neatenţia.

(Sebastian Dragomir)

foto: arhivă