Vaccinul pentru combaterea difteriei, a tetanosului şi a tusei convulsive a ajuns şi în Caraş-Severin!

Vaccinul care se foloseşte pentru combaterea difteriei, a tetanosului şi a tusei convulsive a ajuns şi în Caraş-Severin.

Cele 1.225 de doze vor fi repartizate tuturor medicilor din judeţ pentru a putea începe imunizarea copiilor. Vaccinarea constă în administrarea a trei doze de VCDTP la interval de minim 30 zile şi optim de 60 zile, începând cu vârsta de 2 luni a bebeluşilor. În cazul în care schema de vaccinare nu poate fi respectată din cauza unor contraindicaţii temporare, se recomandă continuarea imunizării la împlinirea vârstei de 3 ani.

Revaccinarea se efectuează prin administrarea a doua rapeluri:rapel I o doza de 0,5 ml la 6-12 luni de la vaccinarea primară (după doza a 3-a) rapel II o doza de 0,5 ml la 18-24 luni de la rapelul I în cazul în care schema de vaccinare cu V.C.D.T.P. nu poate fi respectată din cauza unor contraindicaţii temporare, se recomandă continuarea vaccinarii la împlinirea vârstei de 3 ani, fără a se relua de la început schema de vaccinare; dacă nu este timpul necesar pentru o imunizare completă, se recomandă administrarea de 2-3 sau 4 doze de vaccin, respectându-se intervalele minime indicate în schema de vaccinare. V.C.D.T.P. nu se va administra decât după minimum 30 zile de la vaccinarea BCG.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles