[FOTO] Bani de la stat pentru creşterea şi valorificarea raselor autohtone de suine, Bazna şi Mangaliţa. În Caraş-Severin se dezvoltă două nuclee

Ministerul Agriculturii a publicat recent un proiect legislativ privind aprobarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de suine în vederea producerii cărnii de porc din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa.

Pavel Nefir – directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că judeţul are tradiţii în creşterea a astfel de rase şi a început deja dezvoltarea unor nuclee în două dintre localităţi:

Pavel Nefir a mai spus în cadrul întâlnirii de prezentare a bilanţului Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin că, fermierul care va dori să crească aceste rase va primi gratuit purceii cu obligaţia ca după ce îi creşte o jumătate din numărul lor să-l valorifice oficial pe piaţă, iar banii îi vor reveni de la procesatorul cu care, în prealabil, a încheiat un contract de livrare.

Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă sub forma unei subvenţii este de 250 lei/ cap de animal.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles