[FOTO] Weekend de foc cu mult fum

184

În Caraş-Severin s-au înmulţit incendiile provocate de folosirea afumătorilor improvizate sau amplasate în magazii. Pompierii au avut un weekend de foc, presărat cu mult fum.

La sfârşitul săptămânii trecute, pompierii reșițeni și membrii SVSU Ezeriș au intervenit în localitatea Soceni, pentru stingerea unui incendiu provocat de o afumătorie improvizată și amplasată necorespunzător. Incendiul a cuprins acoperișul, au ars aproximativ 7 metri cubi de lemne și 10 tone de porumb depozitate în podul casei. Şi pompierii din Caransebeş au intervenit în satul Borlova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, unde era improvizată o afumătorie.

La fel s-a întâmplat şi la Mehadia , unde un incendiu izbucnit la o anexă a pus în pericol întreaga locuință. Din fericire, pagubele au fost limitate la 7.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de 190.000 lei.

Plutonierul major Magdalena Tocmelea, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, spune că trebuie să fim atenţi unde lăsăm la fum carnea şi produsele din carne.

Pompierii reamintesc că afumătorile trebuie construite din zidării de cărămidă și materiale incombustibile și trebuie amplasate indepedent de celelalte construcții din gospodărie.

(Sebastian Dragomir)

Foto: ISU Semenic