“66,8% pentru bugetele locale”, amendamentul grupului parlamentar UDMR a trecut de Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe!

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au adoptat ieri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, propus de grupul parlamentar UDMR, prin care se solicită alocarea unui procent de 66,8% din impozitul pe venit, direct bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor.

Bucurându-se de susținerea deputaților și senatorilor PNL, USR, PSD și a unui deputat din partea minorităților, amendamentul a trecut.

Este o dovada clară că există și parlamentari PSD care luptă pentru comunitățile locale pe care le reprezintă și pentru cetățenii care le-au acordat votul și încrederea “, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Edilul vine cu propunerea ca în plen amendamentul să fie supus votului nominal, pentru a responsabiliza fiecare parlamentar în raport cu cei pe care îi reprezintă.

“Acesta ar fi momentul adevărului pentru toți parlamentarii arădeni, indiferent de culoarea lor politică. Este momentul când vom vedea care dintre cei care au fost trimiși în Parlament prin vot liber exprimat, reprezintă cu adevărat interesele comunităților locale și care sunt împotriva oamenilor care și-au pus și încă își mai pun speranțele în reprezentanții lor de la București. Este o veste bună că acest amendament a trecut, Ministerul Finanțelor Publice a început să caute resursele financiare necesare pentru compensare.

(Ada Botezan)

De același autor

Related Articles