Aleșii orașului Băile Herculane – “ultimul bal” din acest an!

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane s-a reunit astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest, ordinea de zi cuprinzând nu mai puţin de 73 de puncte! Cele mai multe dintre proiectele de hotărâre au făcut referire la majorarea imozitelor pentru clădirile lăsate în paragină pe raza staţiunii!

Şedinţa de astăzi a început cu un moment de reculegere la trecerea în eternitate a ultumului regel al României – Mihai I, la propunerea consilierului local Nelu Sincu. S-a trecut, apoi, la ordinea de zi a şedinţei, care a fost modificată prin retragerea unor proiecte de către iniţiator, cele mai multe fiind despre majorarea până la 500 la sută a impozitului pentru clădirile aflate în stare avansată de degradare. Au fost retrase proiectele pentru clădirile în care se găsesc locuințe sociale sau proprietarii au depus acte pentru renovarea acestor clădiri. Aleșii locali au votat, în secret, pentru fiecare proiect de hotărâre clădirile pentru care se va aplicat impozitul majorat până la 500 la sută.

“Această decizie nu este luată numai la nivelul orașului Băile Herculane, și în alte localități din România s-a luat aceeași măsură și a dat rezultate! Sperăm ca și la Herculane să producă efectele scontate și să nu mai găsim clădiri în această stare avansată de degradare! Anterior, o comisie din cadrul Primăriei s-a deplasat în teren și a făcut un inventar, un proces-verbal la fața locului, s-au făcut fotografii și în urma acestor rapoarte din teren s-a aplicat individual, pentru fiecare clădire în parte, această mărire de impozit! Pe toată suprafața Băilor Herculane sunt construcții într-o avansată stare de degradare, dar cele mai multe și cele mai vizibile sunt în Centrul Vechi al stațiunii. Dacă prorietarii nu se vor conforma hotărârii Consiliului Local vom trece la etapa următoare, dar sperăm că proprietarii imobilelor vor înțelege demersurile pe care le face Primăria în vederea înfrumusețării acestui oraș și cu siguranță se vor conforma obligațiilor pe care le au!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băilor Herculane și inițiatorul acestor proiecte.

Consilierii locali au aprobat majoritatea proiectelor de pe ordinea de zi, ședința încheindu-se cu punctul Diverse, în care au fost prezentate o serie de aspecte la nivelul urbei de pe Cerna, atât de către cei aleși, cât și de cetățenii prezenți.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles