[FOTO] După aproape un deceniu vagonul de dormit leagă din nou oraşul de reşedinţă al Banatului de Munte cu capitala României

După o absenţă de aproape 10 ani, pe motivul nerentabilităţii, pe relaţia Bucureşti – Reşiţa, CFR a reintrodus vagonul cuşetă, la demersurile făcute la Ministerul Transporturilor de Claudiu Ionuţ Pasăre – fost consilier local al municipiului de pe Bârzava.

“În urma unor demersuri pe care le-am făcut în scris, atât către ministrul transporturilor Răzvan Cuc, cât şi către ministrul actual, Alex Stroe, pe relaţia Reşiţa-Bucureşti a fost introdus un vagon cuşetă, dat fiind faptul că acesta a mai circulat până în 2008 pe aceeaşi relaţie, dar după aceea s-a considerat că vagonul nu este rentabil, ceea ce m-i s-a părut un lucru puţin ciudat. Trebuie să avem în vedere faptul că Reşiţa este reşedinţă de judeţ şi dacă se circulă de la Bistriţa la Bucureşti de ce  nu se putea circula şi de la Reşiţa la Bucureşti cu vagon cuşetă. Îmi exprim convingerea că toţi reşienii care vor merge la capitală sau vor veni înapoi, vor avea nişte ore mai liniştite şi în acelaşi timp, la urma urmei era vorba şi de mândria noastră şi de onoarea noastră de bănăţeni. Mă bucur foarte mult că s-a reuşit acest lucru şi am încredere că va fi spre folosul tuturor celor care vor veni şi în delegaţii către Reşiţa şi vor pleca de aici şi vor fi odihniţi când ajung la destinaţie, fie că vin acasă, fie că merg către capitală”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Claudiu Ionuţ Pasăre.

Claudiu Ionuţ Pasăre a mai spus că, vagonul de dormit circulă pe relaţia Bucureşti – Reşiţa, tur şi retur, începând de marţi, 12 decembrie. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles