[FOTO] În Reşiţa sunt brazi de vânzare, dar lumea nu se înghesuie să-i cumpere!

962

Pomii de Crăciun au fost puşi în vânzare de astăzi la Ocolul Silvic din Reşiţa, însă cărăşenii nu se înghesuie să-i cumpere.

Câteva sute de brazi şi molizi autohtoni au fost puşi în vânzare în unica locaţie din judeţ anul acesta, Ocolul silvic din municipiul de pe Bârzava. Deşi mulţi şi pe alese şi la preţuri accesibile, indiferent de specie sau înălţime, în prima zi pomii de iarnă nu au prea avut mare căutare. De la cei care au ajuns în curtea instituţiei să-şi caute un brad de Crăciun am aflat:

Amintim că, anul acesta pomi de iarnă veţi găsi doar la Ocolul Silvic din Reşiţa până la epuizarea stocului, zilni, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16. Este vorba de peste 300 de bucăţi, aduse etapizat, în loturi de câte 50-60 pe zi până la data de 22 decembrie. Preţurile de vânzare a pomilor sunt cuprinse între 10 şi 20 de lei cu TVA.

Şeful ocolului silvic Reşiţa, Adam Danilescu a precizat pentru Radio Reşiţa că momentan nu au fost făcute comenzi speciale, adică brazi de peste 3 metri. Pentru acest lucru se întocmeşte un tabel la sediul Direcţiei silvice Caraş-Severin şi în funcţie de doleanţe aceştia vor fi ulterior recoltaţi, iar preţurile pornesc de la 50 de lei pe metru. Acesta a mai adăugat faptul că anul acesta doar Ocolul Silvic are dreptul să comercializeze pomi de iarnă, pieţele din Reşiţa neavând autorizaţiile necesare. (Hardy Cvoica)