“Gală de box”… feminin la Liceul Hercules din Băile Herculane!

Liceul HERCULES din oraşul Băile Herculane a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, “ringul” unei “gale de box” între trei fete din clasa a IX-a  ale instituţiei de învăţământ!

În una dintre pauze, între cele trei eleve au avut loc discuţii aprinse, pe fondul unor disensiuni mai vechi între ele, cearta degenerând în agresiuni fizice asupra uneia dintre eleve, care a fost lovită şi trasă de păr. Întreaga scenă a fost filmată de colege ale celor trei fete, filmuleţul fiind postat apoi pe reţelele de socializare şi difuzat la posturi de televiziune naţionale!

Conducerea liceului s-a sesizat de acest conflict spontan izbucnit între cele trei eleve, ne-a precizat directorul insituţiei – prof. Anda Şain : “Imediat cum am aflat de incidentul petrecut într-o sală de clasă, pe durata pauzei, am solicitat declaraţii de la elevele implicate, am convocat părinţii la şcoală, am solicitat spijinul organelor de poliţie din oraş, iar ancheta este în curs de desfăşurare. Astăzi avem convocat consiliul profesorilor de la clasă, deoarece conform regulamentului consiliul clasei hotărăşte şi doamna dirigintă propune către consiliul profesoral sancţiunea pe care o vom aplica. Astăzi, la ora 14.00, avem convocat consiliul profesoral şi vor fi stabilite sancţiunile! Vor fi sancţionaţi şi toţi cei care au filmat şi, în special, elevele care au produs incidentul!”

În urma şedinţei Consiliului profesional al liceului s-a hotărât ca toate cele trei eleve implicate în acest incident să aibe scăzută nota la purtare la 2, la stabilirea deciziei fiind luat în considerare faptul că elevele au multiple abateri disciplinare şi au fost implicate şi în alte conflicte care au avut loc în liceu. De asemenea, au nota scăzută la purtare la 4  cele trei eleve care au filmat scena, la îndemnul elevei agresate, pentru ca apoi filmuleţul să fie făcut public. Totodată, elevelor care beneficiază de bursă socială le va fi suspendat dreptul de încasare a bursei timp de o lună, ne-a informat prof. Anda Şain – directorul liceului din Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles