VIDEO: O elevă de clasa a IX-a a fost snopită în bătaie de două colege într-un liceu din Caraș-Severin

Scene de violență extremă au fost filmate într-un liceu din Caras-Severin. O elevă de clasa a IX-a de la Liceul Hercules din Băile Herculane a fost snopită în bătaie de două colege a transmis astăzi TVR.

Conform sursei citate cele două agresoare nu sunt la prima ispravă de acest gen, deoarece în luna octombrie au fost filmate când băteau o elevă, tot în sala de clasă.

Se pare că totul a pornit de la o datorie pe care fata agresată o avea la cele doua colege și pe care nu a restituit-o.

Incidentul s-a petrecut joi și a fost raportat conducerii unității de învățământ, însă Inspectoratul Școlar și poliția au fost anunțate abia luni, când imaginile au ajuns pe rețele de socializare.

La nivelul liceului a fost deschisă o anchetă și în funcție de concluzii, vor fi aplicate sancțiuni celor două agresoare. Acestea sunt în clasa a IX-a, la învățământul obligatoriu, și nu pot fi exmatriculate.

Luni, 11 decembrie, cele trei fete şi părinţii lor au fost chemate de către conducerea liceului pentru a discuta situaţia apărută, urmând ca marţi Consiliul profesoral să decidă măsurile care vor fi luate.

“Astăzi, de la ora zece, fetele care au apărut pe filmare au fost chemate cu părinţii la şcoală. S-au luat declaraţii de la toţi elevii din clasă şi de la profesorul de serviciu. Au strâns toate datele şi mâine au Consiliu profesoral, unde se va decide ce măsura se va lua. În acelaşi timp, Inspectoratul a demarat propria anchetă, să vedem cadrele didactice, profesorul de serviciu, dirigintele, directorii, ce au făcut să prevină aceste comportamente”, a declarat luni Ioan Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin.

Cele mai dure  sancțiuni pe care le pot primi cele doua fete sunt scăderea mediei la purtare sau mutarea disciplinară în altă clasa sau la alta unitate de învățământ. Și poliția a deschis o ancheta în acest caz.

Cele mai citite

Related Articles