[FOTO]Handbalistele junioare de la Liceul Traian Vuia din Reșița își doresc un loc în lotul național de cadete

291

6 jucătoare de la echipa de de handbal a Liceului Traian Vuia Reșița au participat la un trial organizat pentru alcătuirea lotului național de cadete mici al României.

Este vorba despre jucătoarele cu vârsta de 12 -13 ani: Denisa Sorescu, Marica Munteanu, Alexandra, Ioana Danielescu, Ruth Spiridon și Roxana Voinea, antrenate de prof. Lucia Moruț.

Acestea și-au etalat calitățile alături de alte peste 200 de jucătoare din toată țara și urmează să primească un răspuns din partea Federației Române de specialitate, dacă au intrat sau nu în opțiunile pentru lotul României la această categorie de vârstă.

Profesoara Lucia Moruț este optimistă că fetele sale ar putea să facă parte din viitoare selecționată de cadete mici a României:

”Au fost 217 fetițe și aștept rezultatul de la Federație, dar din câte am înțeles eu sunt șanse mari ca fetele mele să fie selectate. Chiar m-au felicitat cei care le-au observat la joc și au spus că am fetițe extraordinare și se vede că muncesc cu ele, și ele sunt foarte serioase și muncitoare. Eu sunt mândră de ele și indiferent de ce se întâmplă pentru mine sunt cele mai bune. ”

Denisa Sorescu, de 13 ani, este liderul echipei și favorită ca și o viitoare componentă a lotul național de cadete mici al României. A fost pentru prima dată când a luat parte la o astfel de acțiune de selecție:

”A fost o experiență nouă, plăcută. Am făcut o impresie bună și îi mulțumim foarte mult doamnei profesoare Lucia Moruț, pentru că a avut răbdare cu noi și ea vrea mereu să ne fie bine. La început am avut emoții, dar când am intrat în teren au dispărut, pentru că eu îmi impun să fac totul bine, trebuie să lupt și să câștig.”

Handbalistele junioare s-au întâlnit la Râmnicu Vâlcea, locul de desfășurare al trialului, cu Moș Crăciun, care le-a oferit fiecăreia câte un cadou.

Handbalistele reșițene de la Liceul Traian Vuia se pregătesc de ultimul turneu de sală, ce va avea loc chiar în orașul de pe Bârzava, săptămâna viitoare, în perioada 19-22 decembrie.

sursa foto:Lucia Moruț

Cristina Corocan