Radar laser tip pistol pentru Poliţia Rutieră Lugoj

476

Poliţiştii rutieri lugojeni au fost dotaţi cu un aparat radar ultraperformanţ pentru a combate excesul de viteză pe drumurile aflate în zona lor de competenţă.

Astfel, ca urmare a solicitării sumei de 70.000 de lei, în baza protocolului dintre Primăria Municipiului Lugoj, Consiliul Local, Poliţia Locală şi Poliţia Naţională, municipalitatea a achiziţionat radarul tip pistol, în urma unei licitaţii, de la o firmă specializată.

“Există o colaborare şi un protocol de colaborare între Poliţia Naţională din Lugoj, Poliţia Locală şi Primăria Municipiului Lugoj, Consiliul Local, prin care Poliţia Naţională ne-a solicitat ca în bugetul pe acest an să cuprindem şi o sumă de 70 de mii de lei pentru procurarea unui radar la cererea a foarte mulţi cetăţeni din Lugoj, deoarece în special la zonele de case din municipiu unii circulă cu viteză foarte mare şi pun în pericol viaţa copiilor, a bătrânilor şi nu numai. Astfel de achiziţii s-au făcut şi în alte localităţi, cum s-a întâmplat la Timişoara. Amortizarea investiţiei se va face prin încasările din amenzi, care vor intra în trezoreria municipiului”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Cu ajutorul unui laser performanţ radarul poate măsura viteza vehiculelor din trafic de la o distanţă de 1 km, atât ziua cât şi pe timp de noapte sau în condiţii atmosferice grele. Aparatul a fost recepţionat la sfârşitul lunii noiembrie, urmând ca după testările necesare să intre în funcţiune din ianuarie 2018.

Ion Moldovan