Petiţie online împotriva noului pod rutier din Lugoj

182

Iniţiativa primăriei Lugoj de a construi un pod rutier lângă actualul Pod de Fier, monument istoric, nu este pe placul tuturor lugojenilor care au pornit o petiţie on-line împotriva acestei idei.

Peste 100 de persoane au semnat împotriva iniţiativei primarului din Lugoj de a construi un nou pod rutier, în vecinătatea Podului de Fier.

Francisc Boldea a anunţaţ în urmă cu două luni de zile, că va ridica un nou pod la Lugoj, în amonte de Podul de Fier, la o distanţă de aproximativ doi metri. Podul va avea 71 de metri lungime, 12 metri lăţime, două benzi de circulaţie, piste de biciclete şi trotuare. Podul de Fier va fi închis definitiv şi va fi doar un pod pietonal.

Încă de la începuţ anunţul primarului a stârnit critici vehemente atât pe reţelele de socializare cât şi din partea opoziţiei, argumentele fiind legate de locul nepotrivit ales pentru construirea podului. Francisc Boldea nu a renunţat la idee, astfel că săptămâna trecută muncitorii unei firme din Austria, specializată în construcţia de poduri, făceau prospectele necesare unui studiu geo exact în zona indicată de primar.

O lugojeancă a iniţiat o petiţie prin care şi-a propus să strângă semnăturile necesare pentru a-l opri pe edilul şef din proiectul său.

“Hai să fim uniţi măcar o dată şi, să încercăm să arătăm celor care au hotărât proiectarea şi executarea unui pod lânga cel existenţ ca oraşul de pe Timiş nu este al lor, ci al tuturor lugojenilor. Semnaţi petiţia si spuneţi NU construirii unui nou pod în centrul oraşului Lugoj.Să apărăm istoria Lugojului!”, îşi argumentează Adriana Bojin iniţiativa.

Ion Moldovan