Unul din britanicii care l-au ucis pe tânărul român Răzvan Sârbu: “L-am lovit în față pentru că am crezut că e amuzant”

În această perioadă se desfășoară procesul în care trei tineri britanici sunt acuzați că au bătut și omorât un tânăr român în luna mai a acestui an.

Alex Macdonald, 19 ani, Charlie White, 19 ani, și Jimmy Buckley, de 20 de ani, sunt acuzați de procurorii britanici că l-au bătut cu sălbăticie pe românul Răzvan Sârbu, într-o pădure de la marginea orașului Tovil. Românul a fost descoperit  mort ulterior, acesta decedând din cauza rănilor foarte grave, a relatat publicația britanică  Kent Online.

Procurorul Philip Bennetts a declarat că Sârbu dormea într-un cort, în apropierea unei zone rezidențiale din Tovil. Trupul lui a fost descoperit pe 7 mai, la ora 7 dimineața de un câine. Cortul era tăiat, dar bunurile erau la locul lor, a spus procurorul.

La autopsie s-a stabilit că fusese bătut cu bestialitate, cadavrul prezentând fracturi craniene multiple, fracturi ale membrelor, coaste rupte.

Britanicul a crezut că e amuzant să-l lovească pe Răzvan în față

Rose Tucker, fosta prietenă a unuia dintre acuzați, Charlie White, a declarat în fața judecătorilor că i-a auzit pe cei trei discutând despre modul în care l-au bătut pe român.

White, care atunci avea 18 ani, l-a întrebat pe Macdonald: ”L-ai ucis sau nu?” Iar acesta i-a răspuns: ”Ei bine, l-am omorât, nu-i așa?” ”De ce l-ai lovit în față?”, a mai întrebat White.”Pentru că am crezut că e amuzant”, a răspuns prietenul său.

De asemenea, cei trei acuzați au fost observați pe o cameră de supraveghere, la aproximativ 400 de metri de cortul lui Sârbu, pe 6 mai, la ora 23.15. Polițiștii au recuperat și o haină purtată de Macdonald pe care a fost descoperit sângele românului.

Procesul în care cei trei sunt judecați este în curs de desfășurare.

Cele mai citite

Related Articles