Editura Casa Radio – lansare album şi sesiune autografe Marin Cazacu

La final de an, înainte de sărbătorile de iarnă, Editura Casa Radio a pregătit pentru publicul meloman un eveniment dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiţi şi apreciaţi muzicieni români contemporani, violoncelistul Marin Cazacu. Este vorba de lansarea albumului Marin Cazacu – Dvor(ák, Enescu. Interpretări din Arhiva Radio România.

Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român, cu participarea artistului, în pauza concertului din seara zilei de 8 decembrie, când violoncelistul Marin Cazacu va evolua pe scena Filarmonicii bucureştene. La final, maestrul Marin Cazacu va oferi spectatorilor o sesiune de autografe.

Albumul cuprinde două înregistrări din Fonoteca Radio România: Simfonia concertantă op. 8 pentru violoncel şi orchestră, o lucrare superbă ce evidenţiază latura romantică a lui George Enescu, mai ales în interpretarea inspirată (din 1995) a lui Marin Cazacu, alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Horia Andreescu şi Concertul op. 104 pentru violoncel şi orchestră de Antonin Dvor(ák, o înregistrare realizată în anul 2000 de Marin Cazacu împreună cu aceeaşi orchestră, condusă însă de Emil Simon. Prezentarea albumului este semnată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu.

Compact-discul Marin Cazacu – Dvor(ák, Enescueste disponibil pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro), la Librăria Casa Radio din str. Temişana nr. 31, Bucureşti, şi la standul din foaierul Sălii Radio, unde poate fi achiziţionat la preţ de producător. Produsele Editurii Casa Radio se găsesc şi în magazinele de specialitate (librăriile Humanitaş Cărtureşti ş.a.).

Cele mai citite

Related Articles