E oficial! Finala turneului Gheorghe Ola la fotbal pentru juniori cu vârsta de 9 ani va avea loc la Reșița

462

E oficial! Finala turneului Gheorghe Ola la fotbal pentru juniori cu vârsta de 9 ani va avea loc la Reșița, ne-a anunțat vineri, 8 decembrie președintele Clubului Sportiv Școlar din Valea Domanului, Viorel Lolea. Recent reprezentanta clubului rosso-ner s-a calificat la finala pe țară, unde va juca cu formații din localitățile: Constanța, Vaslui,Cluj, Râmnicu Vâlcea, București, Miercurea Ciuc și Pitești. Finala va fi găzduită de sala polivalentă din Reșița, în perioada 18-20 decembrie.

———————-

Echipa de fotbal juniori de la CSM Școlar Reșița s-a calificat, după două zeci de ani, la o finală națională în cadrul turneului ”Gheorghe Ola”!

Sala Polivalentă din Reşiţa a găzduit timp de două zile unul dintre turneele zonale ale Trofeului „Gheorghe Ola„, cel rezervat copiilor cu vârsta de 9 ani. La startul competiţiei s-au aliniat patru campioane judeţene: CSM Școlar Reșița, ACS Poli Timişoara, Atletico Arad și Unirea Alba Iulia.

CSM Şcolar Reşiţa a câștigat toate cele trei partide disputate, inclusiv cel de astăzi cu Unirea Alba Iulia, pe care a învins-o cu 3-1, prin golurile marcate de Șandru, Matei și Lazarovici.

Antrenorul micuților fotbaliști reșițeni, Cristian Bercsenyi a fost mai mult decât entuziasmat la finalul jocurilor:

” A fost ceva de nedescris. Nu am cuvinte să explic ce simt acum alături de acești copii minunați. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de noi. Sunt copii extraordinari. Nu mă bucur pentru mine absolut deloc, ci mă bucur pentru ei, pentru că sunt senzaționali. Le mulțumesc că îi antrenez, sunt foarte mândru de ei. Îi iubesc, mai mult ca orice pe lumea aceasta”.

Cei mici și-au făcut un cadou minunat de Moș Nicolae: calificarea la faza pe țară a turneului Gheorghe Ola:

Darius Șandru:

“A fost un turneu foarte frumos și mă bucur că am câștigat și că mergem la faza pe țară. Eu sunt atacant și astăzi am înscris un gol. În total am marcat trei”.

Patrick Todoran:

“A fost foarte frumos. Mă bucur că sunt alături de colegii mei și că am un antrenor așa bun și coechipieri la fel de buni. Ne bucurăm cu toții foarte mult pentru acest succes. Sunt fundaș și uneori mijlocaș. Am ajuns să jucăm cu echipe mari și este o experiență frumoasă”.

Vlad Sztanoji:

“Echipa mea a fost cea mai bună. Eu cred că m-am descurcat bine în poartă. Sperăm să câștigăm și finala”.

Președintele Clubului din Valea Domanului, Viorel Lolea speră ca orașul de pe Bârzava să fie desemnat gazda fazei finale, în care se vor întrece cele mai bune 8 echipe din țară la această categorie de vârstă:

“Suntem foarte bucuroși. După 20 de ani, CSM Reșița prinde o finală pe țară. Este o performanță fantastică pentru noi. La centrul ce copii și juniori de la noi se mișcă treburile înspre bine. Avem toate grupele de copii și juniori campioane. Vreau să-l felicit pe Cristi Bercsenyi pentru munca depusă. Vreau să-l felicit și pe Lucian Dobre, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori. Se vede munca depusă și sperăm să fie o obișnuință pentru noi să prindem finalele pe țară. Noi investim foarte mult în centrul nostru, ne ajută și părinții, fără de care ne-ar fi foarte greu să ne descurcăm. Le mulțumim și lor pentru susținere. Noi tot timpul ne batem să aducem întrecerile majore aici la Reșița. Nu ar fi exclus să avem finala la juniorii de 9 ani aici la Reșița. Ar fi foarte frumos să petrecem sărbătorile la Reșița, alături de viitori campioni ai României, care sperăm să fie reșițenii”.

Faza finală a Trofeului Gheorghe Ola va avea loc înainte cu o săptămână de Crăciun. În câteva zile Federația Română de Fotbal va hotărî unde se va desfășura.

Cristina Corocan