Crescătorii ieftinesc, iar magazinele scumpesc.
Carnea de porc s-a ieftinit cu până la 30% la poarta fermei, însă, la raft aceasta s-a scumpit cu mai bine de 20%. Singurii care au lăsat din preţ sunt tot micii fermieri care au promis să menţină aceleaşi preţuri şi în preajma sărbătorilor.
Marius Zarcula, şeful Direcţiei pentru agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, micii fermieri nu se aleg cu vreun mare câştig pentru că creşterea porcinelor nu este o activitate eficientă, hrănirea se face în mod tradiţional, rasele sunt învechite, durata creşterii este de 3 ori mai mică decât în cazul fermelor tehnologizate, însă calitatea cărnii este net superioară:
Potrivit acestuia, micii fermieri ţin momentan preţurile în frâu, deşi sunt dezavantajaţi în ceea ce privesc vânzările.
Amintim că, în gospodării, porcii se vând, în viu, cu 8 – 10 lei kilogramul, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. (Hardy Cvoica)
Sursa foto: agrointeligenţa.ro